MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με όραμα ο προϋπολογισμός και στρατηγική της Κυβέρνησης, απαντά ο Εκπρόσωπος στο ΑΚΕΛ 

Advertisement

Sponsored by exness

Ο προϋπολογισμός και η στρατηγική της Κυβέρνησης έχουν όραμα, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας παράλληλα τις προοπτικές βελτίωσης και ενδυνάμωσης της κυπριακής οικονομίας.

Advertisement

Σε γραπτή απάντησή του, σε σχέση με τα όσα προσάπτει σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ στον Προϋπολογισμό του 2019 και την πολιτική της Κυβέρνησης, ο κ. Προδρόμου λέει ότι «ο Προϋπολογισμός αυτός και εν γένει η πολιτική της Κυβέρνησης είναι εξ αντικειμένου αναπτυξιακά, αφού η χώρα καταγράφει συνεχώς θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2016, όταν βγήκε από το Μνημόνιο».

Για το 2019, συνεχίζει, όλες οι έγκριτες προβλέψεις μιλούν για ανάπτυξη της τάξης του 4%, όπως και φέτος και είναι καλά γνωστό ότι η κυπριακή οικονομία καταγράφει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. «Το 2019 θα είναι για την Κύπρο η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με αύξηση του ΑΕΠ» προσθέτει ενώ λέει ότι κατά την περίοδο 2010-2014 υπήρχε ένα καθαρά υφεσιακό οικονομικό περιβάλλον.

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και ο δεύτερος με σημαντικό δημοσιονομικό πλεόνασμα. Η πορεία αυτή της ισορροπημένης δημοσιονομικής διαχείρισης είναι εκείνη που έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο και την κρίση, σε πορεία ανάπτυξης» λέει ο κ. Προδρόμου.

Λέει ακόμη ότι «η προηγούμενη πολιτική των πέντε συναπτών προϋπολογισμών με μεγάλα ελλείμματα είχαν οδηγήσει το κράτος σε κατάσταση πτώχευσης και τη χώρα κάτω από εξωτερική επιτήρηση». Ως γνωστό, η κρίση ήταν εκείνη που οδήγησε την οικονομία σε κατάρρευση και τα εισοδήματα των νοικοκυριών σε συρρίκνωση, συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «ο προϋπολογισμός και η στρατηγική της Κυβέρνησης έχουν όραμα αφού, μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην Κύπρο να αυξάνεται η απασχόληση –επομένως και τα εισοδήματα των νοικοκυριών- και η ανεργία έχει μειωθεί από 16,3% στην κορύφωση της κρίσης, σε 7,3% φέτος».

Αντίθετα, συνεχίζει, στο παρελθόν είχαμε γνωρίσει πολιτικές που είχαν οδηγήσει την ανεργία σε δραματικά ιστορικά ρεκόρ για την Κύπρο, από την πλήρη απασχόληση και δείκτη γύρω στο 3,5% το 2008 σε περισσότερο από 15% το 2012.

Λέει επίσης ότι σε αυτή την πορεία και η κατανομή των εισοδημάτων βελτιώνεται και ο κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού μειώνεται κάθε χρόνο, σε αντίθεση με συνεχόμενες αυξήσεις που είχαν σημειώσει για αρκετά χρόνια από το 2010.

«Η οικονομία της χώρας, βασισμένη στην εξυγίανση και εξισορρόπηση που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια έχει ακόμα προοπτικές βελτίωσης και ενδυνάμωσης και η Κυβέρνηση, μαζί με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που στηρίζει τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία, προωθεί και τις περαιτέρω αλλαγές, τομές και καινοτομίες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς αντανακλαστικά συντηρητισμού» καταλήγει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network