MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με «όπλο» τις απεργίες στην πιο μεγάλη μάχη

Advertisement

Sponsored by exness

«Τυφλή» εμπιστοσύνη σε ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ από τους εκπαιδευτικούς – Συντριπτικό το «ΝΑΙ» τόσο από δασκάλους όσο και από καθηγητές –  «Λευκή επιταγή» και για τα απεργιακά μέτρα – Κοινή συνεδρία αύριο των «3» 

Advertisement

Και οι απεργίες πλέον στα μέτρα αντίδρασης των εκπαιδευτικών οργανώσεων στις αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση. Οι κάλπες που στήθηκαν από τις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ γέμισαν με ψηφοδέλτια στα οποία επιλέγηκε η απάντηση «ΝΑΙ».

Μετά το 94,93% από τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και το 96,65% της ΟΛΤΕΚ, τώρα και η ΠΟΕΔ έλαβε από τα μέλη της με ποσοστό 94,52%  την εξουσιοδότηση να χειριστεί την κρίση στην παιδεία και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα αντίδρασης, περιλαμβανομένων και των απεργιακών.  Στις κάλπες που έστησε η ΠΟΕΔ ψήφισαν 4837 δάσκαλοι, εκ των οποίων 4572 τάχθηκαν υπέρ και 265 κατά (ποσοστό 5.48%).

Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ

Αίρει δύο από τα μέτρα της η ΠΟΕΔ

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού διαβεβαίωσε ότι η κρίση επιβάλλει νηφαλιότητα και ηρεμία προκειμένου να διατηρηθεί ελπίδα για έξοδο από το υφιστάμενο αδιέξοδο, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την άρση των μέτρων που αφορούν τον έλεγχο και διανομή των βιβλίων, καθώς και το σχολικό πρόγραμμα και κατανομή τάξεων και μαθημάτων.

Όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, ο κ. Φυλακτού, το «ναι» έφθασε στο 94,5% ή 4.572 ψήφοι και το όχι 265 ψήφοι.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ασφαλώς μας ικανοποιεί και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα», είπε ο κ. Φυλακτού και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα δεν θα θεωρείται αποτέλεσμα νίκης, αλλά αποτέλεσμα ευθύνης. Οι στιγμές είναι οριακά κρίσιμες και όσο πιο προσγειωμένοι, φειδωλοί και νηφάλιοι είμαστε, και παρουσιαζόμαστε νηφάλιοι και ήρεμοι, τόσο περισσότερη ελπίδα για έξοδο από το αδιέξοδο δίνουμε. Κρατούμε δηλαδή ένα ανοικτό παράθυρο».

Όπως είπε, η εντολή που δόθηκε σήμερα «είναι σαφέστατη, μας εξουσιοδοτούν, μας εμπιστεύονται να διαχειριστούμε με υπεύθυνο τρόπο προς όφελος σχολείου να πάρουμε εκείνα τα μέτρα που, αν κριθεί σκόπιμο, προκειμένου να προασπίσουμε το συμφέρον της δημόσιας εκπαίδευσης μη αποκλειομένων και των απεργιακών».

«Τη Δευτέρα έρχονται στο σχολείο τα παιδιά, τα παιδιά μας, και εμείς οι εκπαιδευτικοί θα τα προστατέψουμε από τις διαφορές εμάς των μεγάλων. Δεν δεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά να στερηθούν τη χαρά των πρώτων ημερών», είπε, προσθέτοντας πως «παρά την πικρία που αισθανόμαστε αυτό το διάστημα, την απογοήτευση, εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι θα υποδεχθούμε τα παιδιά με χαμόγελο και διάθεση».

Γι’ αυτό, συνέχισε, η ΠΟΕΔ ανακοινώνει απόψε και δίνει οδηγίες στους διευθυντές των σχολείων ότι αίρει δύο από τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί την περασμένη βδομάδα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις πρόνοιες 1 και 2 του μέτρου 4 που καλούσε τις διευθύνσεις και προσωπικό των σχολείων να μην προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες αναφορικά με το (1) σχολικό πρόγραμμα και κατανομή τάξεων και μαθημάτων και (2) τον έλεγχο διανομή βιβλίων ή και γραφικής ύλης στις τάξεις.

Μετά το «ΝΑΙ», κοινή συνεδρία

Έχοντας στα χέρια τους πλέον ένα ισχυρό όπλο οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα παρακαθήσουν αύριο γύρω στις 14:30 σε κοινή συνεδρία. Ενώπιον τους έχουν τη νέα τροποποιημένη πρόταση της Κυβέρνησης η οποία ανακοινώθηκε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Στο μεταξύ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι μαθητές θα βρεθούν κανονικά στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal