MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με μέτρα προειδοποιεί ο κλάδος δεσμοφυλάκων της Ισότητας

Advertisement

Sponsored by exness

Με μέτρα προειδοποιεί το κλαδικό συμβούλιο δεσμοφυλάκων της συντεχνίας Ισότητα, η οποία καταλογίζει στην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου «αδιαφορία και περιφρόνηση» στη συντεχνία και τα αιτήματά της σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του Τμήματος Φυλακών

Σε σημερινή επιστολή της προς την Υπουργό, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, ενημερώνει πως «υπό το πρίσμα αυτής της αδιαφορίας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με μέτρα».

Advertisement

Ειδικότερα, αναφέρεται πως στις 24 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών του Κλάδου και θα αποφασιστούν συλλογικά οι απαραίτητες ενέργειες «για την αντιμετώπιση αυτής της απορριπτικής και απαξιωτικής στάσης σας».

Επίσης η συντεχνία εκφράζει προβληματισμό επειδή η κ. Προκοπίου επέλεξε να συναντηθεί με το αντίστοιχο Κλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ, το οποίο απαριθμεί σημαντικά λιγότερα μέλη, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με την συντεχνία, το κλαδικό συμβούλιο, το οποίο εκπροσωπεί την πλειοψηφία των δεσμοφυλάκων, με 176 μέλη σε σύνολο 352, «αισθάνεται ότι περιφρονείται, καθώς οι επιστολές μας και τα αιτήματά μας για συνάντηση έχουν μείνει αναπάντητα».

Η συντεχνία επαναλαμβάνει τα αιτήματά της, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η Ίδρυση Σχολής Δεσμοφυλάκων και αναβάθμιση της θέσης Δεσμοφύλακα από Α2-Α5-Α7 σε Α3-Α5-Α7, η εφαρμογή πολιτικής εθελούσιας συνταξιοδότησης μετά από 25ετή υπηρεσία, όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η πλήρωση άμεσα 60 κενών θέσεων δεσμοφυλάκων, να προαχθούν / καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσης Αρχιδεσμοφυλάκων 12 παλαιότερες +25 πρόσφατα εγκεκριμένες από τη Βουλή και να πληρωθούν οι 9 κενές θέσεις επιθεωρητών, από δεσμοφύλακες που κατέχουν τον βαθμό του Αρχιδεσμοφύλακα.

Ζητά επίσης να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των δεσμοφυλάκων, «θέμα τόσο σοβαρό που μας ώθησε να υποβάλουμε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Αναφορικά με την προκήρυξη 47 κενών θέσεων και τα επτά άτομα που ανταποκρίθηκαν, η Συντεχνία σημειώνει πως αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος για το επάγγελμα μπορεί να αποδοθεί στην επικινδυνότητα της εργασίας, στη γενική εξέταση πρόσληψης που δεν έχει εξειδίκευση στο τμήμα μας και στις μη ικανοποιητικές αποζημιώσεις.

Για τις κτηριακές εγκαταστάσεις, η συντεχνία σημειώνει πως αυτές χρονολογούνται από το 1894, βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή, δεν διαθέτουν αντισεισμική προστασία και δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

«Κατά συνέπεια, χρειάζονται επειγόντως νέες φυλακές για να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα», καταλήγει η συντεχνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal