MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με λαμπρότητα η Πάφος τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Advertisement

Sponsored by exness

Με λαμπρότητα η Πάφος τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου – Υπερηφάνεια για την Εθνική Επέτειο

Με λαμπρότητα τιμά η Πάφος την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που συντονίζονται από τη Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο, που ξεκίνησαν από χτες Παρασκευή με στέψη μνημείων από μαθητές, σωματεία και Οργανώσεις και ενδοσχολικούς εορτασμούς καθώς και τη μεγάλη εορταστική εκδήλωση, στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, κορυφώθηκαν σήμερα με τη μαθητική παρέλαση.

Advertisement

Οι εκδηλώσεις σήμερα ξεκίνησαν με γενική κωδωνοκρουσία στους Ιερούς Ναούς της περιοχής ενώ ακολούθησε εωθινό στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Στις 7 το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο προαύλιο χώρο του Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ.

Οι επίσημοι εορτασμοί συνεχίστηκαν στην Πάφο στις 10:00 με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της πόλης. Απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απένειμε τιμές. Ακολούθησε στις 10:45 επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αγωνιστών του 1821 και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης. Της δέησης προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός ενώ αποδόθηκαν τιμές από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Λειτουργός Α΄Μέσης Εκπαίδευσης, Γιώργος Κουτσίδης, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Στον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Κουτσίδης ανέφερε πως σήμερα, που η πατρίδα όσο ποτέ άλλοτε αντιμετωπίζει πολλά και οξυμένα προβλήματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, σήμερα που Ελλάδα και Κύπρος διέρχονται κρίση οικονομική, ηθική και πνευματική, σήμερα που ο ηρωισμός, η αυτοθυσία και τα ιδανικά είναι έννοιες αμφισβητούμενες, οφείλουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πιστέψουμε και πάλι στις αξίες που για αιώνες εξέθρεψαν τους ήρωες μας.

Οφείλουμε, είπε, « να τις υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος, να μην αφήσουμε μέσα στην παγκοσμιοποίηση που βιώνουμε να ισοπεδωθούν τα πάντα και πως όλους μας πρέπει να μας εμπνέει το παράδειγμα των Ελλήνων αγωνιστών, το θάρρος, η πίστη τους, η αισιοδοξία τους, η φιλοπατρία τους”.

Ακολούθηκε η παρέλαση σωματείων, οργανώσεων, προσκόπων, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην Πλατεία Κέννεντυ και στη Λεωφόρο Ευαγόρα Παλληκαρίδη. χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Στις 18:00 με 18:30 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στο προαύλιο χώρο του Α Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου. Θα ακολουθήσει κοινή δεξίωση της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου,της Εθνικής Φρουράς, και του Δήμου Πάφου στη Λέσχη Εθνικής Φρουράς.

Εξάλλου, στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς στις 10:00 τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό ναό Απόστολου Ανδρέα, χοροστατούντος του Επισκόπου Αρσινόης Παγκράτιου, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό κλήρο της Πόλης και των κοινοτήτων του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε μαθητική παρέλαση που ξεκίνησε από την εκκλησία του Απόστολου Ανδρέα που κατέληξε στη Δημοτική αγορά.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς και οι επίσημοι.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης παιάνιζε η μπάντα των εκπαιδευτηρίων Πόλεως Χρυσοχούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network