MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με κυπριακό, ανεργία και ΓεΣΥ τα πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Μέρα απόλυτου πένθους για την Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη σήμερα, η οποία προσμένει το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, την κορυφαία στιγμή της ελληνορθόδοξης πίστης. Για ακόμη μία χρονιά, όμως, ο κυπριακός ελληνισμός ετοιμάζεται να γιορτάσει  και φέτος το Πάσχα σε συνθήκες κατοχής.

Advertisement

Ευχή όλων τα τελευταία 44 χρόνια, όπως είναι η τελευταία φορά που η Κύπρος γιορτάζει την Ανάσταση του Κυρίου έχοντας μεγάλο μέρος του νησιού υπό τουρκική κατοχή.

Τα πολιτικά κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις με πασχαλινά μηνύματα και ευχές στα οποία γίνεται αναφορά τόσο στο κυρπιακό πρόβλημα όσο και στην ανεργεία αλλά και το ΓεΣυ.

Διαβάστε αυτούσιες τις ανακοινώσεις:

Πασχαλινό μήνυμα από ΔΗΚΟ με αναφορά στο διάγγελμα Τάσσου Παπαδόπουλου

«Ας αντλήσουμε δύναμη και πίστη και με αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Ανάσταση της πατρίδας μας

Αυτές τις ώρες, της αναμονής για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Είθε, η Ανάσταση του Κυρίου, να φέρει σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, πνευματική και ψυχική ανάταση και να γεμίσει με δύναμη τους συνανθρώπους μας, που υποφέρουν.

Είθε, η νίκη του Καλού επί του κακού, να ενισχύσει την πίστη στον αγώνα της πατρίδας μας για δικαίωση.

Για τεσσαρακοστό τέταρτο χρόνο θα ζήσουμε το Πάσχα σε συνθήκες ημικατοχής, με τους πρόσφυγες μας, τους εγκλωβισμένους, τους αγνοούμενους και τους πεσόντες μας, να παραμένουν αδικαίωτοι.

Δυστυχώς, η τουρκική αδιαλλαξία δεν έχει επιτρέψει την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό και η διεθνής κοινότητα δεν έχει ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις στην Τουρκία, για να υπάρξει προοπτική για επίτευξη συμφωνίας, με στερεή βάση, που να μην καθίσταται έρμαιο στις τουρκικές επιδιώξεις.

Άλλο είναι μια λύση, βιώσιμη, λειτουργική, διαρκής και δημοκρατική και άλλο είναι το κλείσιμο του κυπριακού, όπως δυστυχώς προνοούσε η πρόταση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Από το 2004, ανακαλούμε στη μνήμη μας, το διάγγελμα του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, μία εκ των κορυφαίων στιγμών αντίστασης και αξιοπρέπειας της ιστορίας του Ελληνισμού, έναντι στην προσπάθεια κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήταν και τότε Μεγάλη Εβδομάδα.

Η λεπτομερής, εμπεριστατωμένη ανάλυση του Τάσσου Παπαδόπουλου για το σχέδιο Ανάν, συμπυκνώνεται στην εξής παράγραφο:

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο.  Δεν θα παραδώσω ‘‘κοινότητα’’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα.  Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.».

Αυτά τα λόγια, αποτελούν τη βάση των θέσεων και της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος και θα έπρεπε να είναι ο βασικός άξονας της πολιτικής της πλευράς μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμάται πως θα είναι δύσκολο για την Κύπρο και το λαό μας.

Ας αντλήσουμε δύναμη και πίστη και με αποφασιστικότητα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την Ανάσταση της πατρίδας μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους».

Ευχές από το Κίνημα Αλληλεγγύης

«Το Κίνημα Αλληλεγγύη με την ευκαιρία της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, της Ανάστασης της Ζωής και της Άνοιξης, εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Την κορυφαία στιγμή της Ελληνορθόδοξης πίστης μας η Ανάσταση του Κυρίου, μάς αποδεικνύει ότι ο αγώνας για το Δίκαιο και την Αλήθεια ποτέ δεν είναι μάταιος.

Η κορύφωση της Εβδομάδας των Παθών, η νίκη της ζωής επί του θανάτου ευχόμαστε να φέρει την Ανάσταση και στην Κύπρο μας.

Να φέρει την πολυπόθητη Λευτεριά!

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης γεννά την ελπίδα, ελπίδα για ειρήνη  και ενότητα σε όλους τους λαούς του κόσμου. Ας διδαχθούμε όλοι τη θυσία, την ειρήνη και την αγάπη για να μπορέσουμε να δεχθούμε το Άγιο Φως στη ψυχή μας και να ζούμε έχοντας δύναμη και ελπίδα.

ΚΑΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ –ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»

Κυπριακό, ΓεΣΥ και ανεργία στο μήνυμα της ΕΔΕΚ για το Πάσχα

«Με την ευκαιρία της του Χριστού Ανάστασης, της κορυφαίας θρησκευτικής γιορτής της ορθοδοξίας, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απευθύνει θερμές ευχές προς όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Οι συμβολισμοί και οι παραλληλισμοί των παθών και της Ανάστασης του Κυρίου με τα πάθη και τους αγώνες του Ελληνισμού είναι ευδιάκριτοι λόγω των δοκιμασιών που εξακολουθεί να βιώνει ο λαός μας.

Είναι για αυτό που προσβλέπουμε στην αληθινή Ανάσταση που θα φέρει τη λύτρωση της Κύπρου μας από τα δεινά, τις δυσκολίες και τους εθνικούς κίνδυνους, αφού:
·         44 χρόνια μετά και ο Κυπριακός Ελληνισμός εξακολουθεί να δοκιμάζεται και να βιώνει την τουρκική κατοχή.
·         Σημαντικός αριθμός συμπατριωτών μας (γύρω στο 30%) ζει κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχιας.
·         Αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατρική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού εκκρεμεί η σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ.
·         Μεγάλος αριθμός νέων ανέργων επιστημόνων καταφεύγει στο εξωτερικό για να βρει μια αξιοπρεπή εργοδότηση ανάλογη των προσόντων του.

Η ΕΔΕΚ, το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κόμμα της πατρίδας μας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πραγματική Ανάσταση του τόπου μας και προσβλέπει στην κορυφαία γιορτή της ορθοδοξίας ως πηγή έμπνευσης και ελπίδας για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network