MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με ένα μικρό Fiat στην ιστορική επίσκεψη ο Πάπας των φτωχών

Advertisement

Sponsored by exness

«Σε αγαπάμε», ζητωκραύγαζαν 30 παιδάκια στον Πάπα… Επιβεβαίωσε τη φήμη που τον συνοδεύει… Ο Πάπας των φτωχών – Μπήκε σε ένα μικρό μαύρο FIAT και ξεκίνησε την ιστορική του επίσκεψη στην Κύπρο

Λίγα λεπτά πριν από τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο και 13 μέλη της κυβέρνησης του Βατικανού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές της παρουσίας του στην Κύπρο επιβεβαίωσε τη φήμη που τον συνοδεύει. Ο Πάπας των φτωχών… 

Advertisement

Χωρίς «φασαριόζικα» άμφια, χωρίς τα κόκκινα παπικά παπούτσια, με ένα χαμόγελο στα χείλη και χαϊδεύοντας στο διάβα του τα μικρά παιδιά που τον υποδέχτηκαν, ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Βουλής αφού επιθεώρησε Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα, εισήλθε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας της Αστυνομίας που παιάνιζε το Εμβατήριο Υποδοχής και το Εμβατήριο Επιθεώρησης.

«Σε αγαπάμε», ζητωκραύγαζαν 30 παιδάκια από Καθολικά σχολεία της Κύπρου τα οποία κρατούσαν σημαίες της Κύπρου και του Βατικανού. Δύο εξ αυτών έδωσαν στον Πάπα Φραγκίσκο δύο ανθοδέσμες: μια από κλωνάρια ελιάς, σύμβολο Ειρήνης και μια από λευκά λουλούδια σε κίτρινο περιτύλιγμα, που συμβολίζουν τα χρώματα του Βατικανού.

Ξεκουράστηκε για δέκα λεπτά και εν συνεχεία επιβιβάστηκε στο μικρό μαύρο FIAT, χαιρέτησε από το ανοικτό του παράθυρο και αναχώρησε συνοδεία μεγάλης αυτοκινητοπομπής και ισχυρής αστυνομικής δύναμης για τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέϊφ και ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών εκ Λιβάνου, Μπεσάρα Μπούτρος Αλ Ράι ενώ οι πιστοί του είπαν το καλώς όρισες με παρατεταμένο χειροκρότημα και ζητωκραυγές. «Έρχομαι με αυτή την επιθυμία να δω τη χάρη του Κυρίου στη γη σας, Σας καλώ ακάματοι να συνεχίσετε την προσπάθεια σας», είπε ο Ποντίφικας από το ναό.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είχε συνάντηση με Ιερείς και εκκλησιαστικούς συνδέσμους και κινήματα. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, εντός του ναού εισήλθαν μόνο 200 άτομα τα οποία και άκουσαν τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να τους προσφωνεί, ενώ δεκάδες πιστοί βρίσκονται και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και παρακείμενους δρόμους για να ακούσουν το κήρυγμα του.

 

Ο Πάπας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγάπη και το έργο του Κυρίου, σε διδάγματα από τα έργα του Απόστολου Βαρνάβα στην Κύπρο, στις δοκιμασίες που πέρασε η εκκλησία των μαρωνιτών και στο ρόλο της Κύπρου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στο Λίβανο.

«Το δέντρο αρχίζει σιγά σιγά να βγάζει ρίζες. Εσείς είστε αυτές τις ρίζες που φυτεύτηκαν εδώ στην Κύπρο. Χαιρετίσω και την εκκλησία των Λατίνων που βρίσκεται εδώ στην Κύπρο. Ο ρόλος της Κύπρου στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι ένα νησί που το χαδεύουν τα κύματα της θάλασσας. Είναι μια ιστορία, ένα ψηφιδωτό από γλώσσες και λαούς.», ανέφερε ο Πάπας.

O Πάπας Φραγκίσμος αναχώρησε για το προεδρικό μέγαρο εν μέσω θερμού χειροκροτήματος και ζητωκραυγών με τους πιστούς να τον ασπάζονται και να λαμβάνουν τις ευλογίες του.

Επόμενος και τελευταίο σταθμός της πρώτης μέρας της επίσκεψης του το Προεδρικό, όπου οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις από νωρίς το πρωί.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανταλλαγή δώρων. Στην ομιλία του ο Ποντίφικας, έστειλε ηχηρά μηνύματα για Κυπριακό και Μεταναστευτικό, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε τη στήριξη του για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Αναφέρθηκε σε μεγάλο τραύμα που βίωσε η Κύπρος τις τελευταίες δεκαετίες, αναφέροντας ότι συλλογίζεται τον πόνο αυτών που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στους χώρους λατρείας τους. Προσεύχομαι, ανέφερε, για τη δική σας ειρήνη και για την ειρήνη ολόκληρου του νησιού με όλες μου τις δυνάμεις.

Μίλησε και για την παρουσία πολλών μεταναστών στην Κύπρο, λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί και να προστατευθεί η πολύχρωμη και πολυεδρική αυτή ομορφιά του συνόλου, αλλά απαιτεί χρόνο και υπομονή και μια ευρεία προοπτική που να αγκαλιάζει την πληθώρα των πολιτισμών και να ατενίζει το μέλλον με διορατικότητα και είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε και να προάγουμε κάθε συνιστώσα της κοινωνίας, ιδιαίτερα τις μειονότητες.

Αναχώρησε χωρίς να παρακαθίσει στο δείπνο που ετοιμάστηκε για την παπική αντιπροσωπεία. Δε συνηθίζει να παρακάθεται σε τέτοια τραπέζια, ούτε να τρώει με πολιτικά πρόσωπα. Επέλεξε να πάει στο κελί του στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού για να ξεκουραστεί, όπου του μαγείρεψε ο μάγειρας που ήρθε μαζί του από το Βατικανό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network