MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με ένα κερί στο χέρι οι πολίτες της Λάρνακας τίμησαν τη μνήμη των δασοπυροσβεστών (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εκδήλωση με αναμμένα κεριά πραγματοποίησε την Τετάρτη το βράδυ ο Δήμος Λάρνακας, εις μνήμη των δύο δασοπυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων. Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, προσήλθαν για να ανάψουν ένα κερί και να πουν μια προσευχή στη μνήμη των δύο ηρώων.
 
Σε δηλώσεις του ο Δημαρχεύων Λάρνακας, Πέτρος Χριστοδούλου, ανέφερε ότι «η εκδήλωση με άναμμα κεριών είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους δύο ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να σώσουν άλλες ζωές από τη πύρινη λαίλαπα».

Advertisement

Πρόσθεσε ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας συνάντηση με τους επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων και αποφασίστηκε όπως την ημέρα της κηδείας των δύο ηρώων, δηλαδή σήμερα και αύριο, αναβληθούν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων και αυτών του Κατακλυσμού, ως ένδειξη μνήμης και τιμής στα παλληκάρια».
 
Ο Δήμος Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνέχισε, «εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο δασοπυροσβεστών. Ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να σταθεί αρωγός τόσο στις οικογένειες των θυμάτων, όσο και στις προσπάθειες που ακόμα συνεχίζονται για κατάσβεση των πυρκαγιών», ανέφερε.  
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου είπε πως «χθες και σήμερα δύο φορτηγά του Δήμου μετέβησαν στην περιοχή της Σολέας γεμάτα τρόφιμα και νερό, για να προσφερθούν σε όλους όσοι μάχονται με τη φωτιά. Ακόμα ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus, έδωσαν εξοπλισμό στους εθελοντές για να δουλέψουν στη μάχη που δίνουν για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για οτιδήποτε άλλο χρειαστούν».

Ο Δημαρχεύων Λάρνακας κλήθηκε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες πολιτών αναφορικά με τα προγραμματισμένα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της πόλης το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου, της ημέρας δηλαδή του Κατακλυσμού, μεσούσης της πυρκαγιάς στη περιοχή της Σολέας.  
 
Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου «η ρίψη πυροτεχνημάτων ήταν όντως προγραμματισμένη και για να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση με την ακρίβεια μάλιστα δευτερολέπτων, έγιναν εκ των προτέρων διαβουλεύσεις με διάφορους φορείς όπως η Πολιτική Αεροπορία, ο Πύργος Ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας, η Πολιτική ‘Αμυνα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Αρχικά έγινε από τα μεγάφωνα της κεντρικής εξέδρας εκδηλώσεων της παραλίας των Φοινικούδων, ενημέρωση των χιλιάδων επισκεπτών  αναφορικά με τα τεκταινόμενα στη περιοχή Σολέας, και στείλαμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δασοπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του το απόγευμα», είπε.
 
Δυστυχώς, συνέχισε, «έπρεπε να λάβουμε αποφάσεις εν ριπή οφθαλμού, και έτσι εξηγήσαμε στον κόσμο πως θα έπρεπε να προχωρήσουμε με την ρίψη πυροτεχνημάτων, δεδομένου ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε σε περίπτωση ακύρωσης τους θα ήταν πολλαπλά”.

“Δηλαδή η ακύρωση της ρίψης των πυροτεχνημάτων θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο την εναέρια κυκλοφορία με την πτήση αεροσκαφών πάνω από τον κόλπο της Λάρνακας αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, αφού ήταν πολύ δύσκολο μέσα στη νύχτα να μαζευτούν όλα τα πυροτεχνήματα που ήταν τοποθετημένα στην παραλία των Φοιικούδων», ανέφερε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, «οι κίνδυνοι θα ήταν πολύ μεγάλοι, σε περίπτωση που ένα από τα πυροτεχνήματα παρέμενε στη θέση του και γινόταν αυτοανάφλεξη την ώρα που πετούσαν αεροσκάφη πάνω από την περιοχή. Επίσης το βράδυ στη παραλία των Φοινικούδων κυκλοφορεί αρκετός κόσμος, ειδικά νέοι, και είναι αδιανόητο να σκεφτούμε τί θα γινόταν εάν ένα πυροτέχνημα, που δεν μαζεύτηκε, εκρήγνυτο», είπε.
 
Ολες οι πράξεις και ενέργειες του Δήμου Λάρνακας κατέληξε ο Δημαρχεύων, «γίνονται με πολλή σκέψη και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, με κύριο πάντα γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, και ειδικά στη περίπτωση της ρίψης πυροτεχνημάτων, της εναέριας κυκλοφορίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal