MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με δύο ημερομηνίες στην αρμόδια “επιτροπή” η συζήτηση για πρόωρες “εκλογές” στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί στην “επιτροπή νομικών υποθέσεων και εξωτερικών” της “βουλής” το θέμα των πρόωρων “εκλογών” με τρεις προτάσεις που αφορούν δύο διαφορετικές ημερομηνίες, την 2α Ιουλίου 2017 και την 15η Απριλίου 2018.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η ολομέλεια της “βουλής” συγκλήθηκε τελικά σήμερα, μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες την περασμένη εβδομάδα, αφού συμπληρώθηκε η απαρτία με την συμμετοχή των “βουλευτών” των “συγκυβερνώντων” κομμάτων, Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικού.

Εκτός από την πρόταση του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, για διεξαγωγή πρόωρων “εκλογών” στις 2 Ιουλίου, σήμερα παρόμοια πρόταση κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με ίδια ημερομηνία (2 Ιουλίου), αλλά και το Δημοκρατικό κόμμα για τις 15 Απριλίου 2018, με τον πρόεδρό του, Σερντάρ Ντενκτάς να δηλώνει από το βήμα της ολομέλειας ότι “εκλογές” τον Ιούλιο είναι ανέφικτο να γίνουν.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, του μεγαλύτερου εταίρου της “κυβέρνησης” και “πρωθυπουργός”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε από το βήμα της ολομέλειας επίσης, ότι το κόμμα του θα πει ναι και στις δύο προτάσεις,και στις δύο ημερομηνίες γιατί το ΚΕΕ δεν φοβάται τις “εκλογές” όποια ημερομηνία και αν γίνουν, όπως σημείωσε.

Νωρίτερα, ο “βουλευτής” του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ, διαβάζοντας την πρόταση του κόμματός του για συζήτηση με τη διαδικασία του κατ` επείγοντος της πρότασης για πρόωρες “εκλογές” στην αρμόδια “επιτροπή”, είπε ότι περιμένουν από το ΚΕΕ να ψηφίσει ναι, ακολουθώντας την δημόσια δήλωση του Χουσείν Οζγκιουργκιούν ότι θα εγκρίνει πρόταση της αντιπολίτευσης για πρόωρες “εκλογές” και όχι την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΕΕ (σσ αποφάσισε το Σάββατο ότι δεν χρειάζονται εκλογές εντός του 2017 αλλά άφησε το θέμα για τελική απόφαση στον πρόεδρο του κόμματος, Χουσείν Οζγκιουργκιούν).

Στη δική του ομιλία στη “βουλή”, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι στους 10 μήνες που είναι στην εξουσία η “κυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε παράνομες αποφάσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τέτοιες αποφάσεις δημοσίευσαν και στην “επίσημη εφημερίδα του κράτους” και μετά, επειδή ήταν παράνομες, αναγκάστηκαν να τις ακυρώσουν.Κατηγόρησε επίσης τα κόμματα της “συγκυβέρνησης” ότι σαμποτάρουν τις εργασίες της “βουλής” με την έλλειψη απαρτίας.

Δήλωσε ότι το ΡΤΚ κατέθεσε σήμερα την πρόταση για πρόωρες “εκλογές” και αναμένει από τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν να την υπογράψει όπως δήλωσε δημόσια. Σχολιάζοντας δε την κατάθεση πρότασης από το ΔΚ για πρόωρες “εκλογές” τον Απρίλη του 2018 ανέφερε ότι με αυτήν “γελούν ακόμη και οι γάτες στους δρόμους”.

Στη σημερινή ολομέλεια έγινε συζήτηση και για την έκφραση “κυβέρνηση μειοψηφίας” που χρησιμοποιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την “συγκυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ. Ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν του ΚΕΕ, είπε ότι η έκφραση αυτή είναι λάθος και πως στις τελευταίες “βουλευτικές εκλογές” το 2013, ΚΕΕ και ΔΚ είχαν βγάλει 26 “βουλευτές”. Δεν είναι “κυβέρνηση” μειοψηφίας, αλλά πλειοψηφίας, είπε προσθέτοντας την έκφραση αυτή χρησιμοποίησε και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί στον οποίο επίσης απάντησε “Ιδού η Ρόδος”, εννοώντας ότι στις πρόωρες “εκλογές” θα φανεί η δύναμη των κομμάτων.

Παράδειγμα ξεδιαντροπίας οι δηλώσεις στη “βουλή” έγραψε στο facebook ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι την “κυβέρνηση” μειοψηφίας που σύστησαν με διεφθαρμένους “βουλευτές” δεν θέλει κανείς άλλος.

Πρόταση μομφής

Σήμερα διαμοιράστηκε και στους “βουλευτές” η πρόταση μομφής που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα το ΡΤΚ, για την οποία θα γίνει ψηφοφορία στην ολομέλεια εάν θα συζητηθεί ή όχι. Εάν η συζήτηση της πρότασης απορριφθεί στην ολομέλεια, τότε δεν τίθεται θέμα μομφής προς την “κυβέρνηση”. Εάν το αίτημα για συζήτηση της πρότασης εγκριθεί στην ολομέλεια, τότε το “συμβουλευτικό συμβούλιο” θα καθορίσει την ημερομηνία συζήτησης και η ψηφοφορία επί της πρότασης στην ολομέλεια θα πρέπει να γίνει την επομένη της συζήτησης. Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής χρειάζονται 26 ψήφοι στην ολομέλεια της “βουλής”.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ και “πρωθυπουργός”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν είπε ότι είναι σημαντική γι` αυτούς η ψηφοφορία που θα γίνει αύριο στην ολομέλεια για το αν θα γίνει αποδεκτή για συζήτηση η πρόταση μομφής του ΡΤΚ. “Θα δούμε αν θα πάρουμε ή όχι στήριξη από τους 27 (που στηρίζουν την “κυβέρνηση”). Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα κάνουν και την ανάλογη εκτίμησ, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network