MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με διαβατήριο οι ξένοι φοιτητές στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Τι αναφέρει η «πρόταση νόμου» που ετοιμάστηκε – Στα παράνομα πανεπιστήμια φοιτούν 101 χιλιάδες φοιτητές 

Advertisement

Ετοιμάστηκε η «πρόταση νόμου» για την «είσοδο» στα κατεχόμενα όσων επιθυμούν να φοιτήσουν στα παράνομα πανεπιστήμια, σύμφωνα με την οποία όλοι οι υποψήφιοι και νυν φοιτητές πρέπει από τον Σεπτέμβτρο να εισέρχονται στο ψευδοκράτος με τα διαβατήρια τους.

Όπως αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ, η «πρόταση νόμου» ετοιμάστηκε από κοινού από τα «υπουργεία εσωτερικών, παιδείας και υγείας» και δίνεται χρονικό περιθώριο 90 ημερών σε όσους δεν έχουν διαβατήριο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση των εγγράφων (πιστοποιητικών σπουδών και πιστοποιητικό υγείας).

Αναφέρεται ακόμα ότι οι εκ Τουρκίας φοιτητές θα πρέπει κάθε δύο χρόνια να προβαίνουν στην ανανέωση της φοιτητικής τους «βίζας» ενώ οι φοιτητές από τρίτες χώρες πρέπει κάθε χρόνο να παρουσιάζονται για επαναξιολόγηση της παραμονής τους στα κατεχόμενα.

Αυτό θα εμποδίσει την παράνομη εργασία στο ψευδοκράτος, είπε σε δηλώσεις του ο «διευθυντής ανώτερης εκπαίδευσης» του «υπουργείου παιδείας» Ζιγιά Οζτουρκλέρ «ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί η ποιότητα της παιδείας».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα παράνομα πανεπιστήμια φοιτούν 101 χιλιάδες φοιτητές εκ των οποίων οι 59 χιλιάδες είναι Τούρκοι υπήκοοι, οι 30 χιλιάδες προέρχονται από άλλες χώρες, ενώ μόνο 12 χιλιάδες είναι Τουρκοκύπριοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network