MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με χαμόγελα και το κλειδί των εστιών στο χέρι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ. Έτοιμα μέχρι τέλος εβδομάδας όλα τα διαμερίσματα (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Με χαμόγελα παρέλαβαν τα κλειδιά τους οι πρώτοι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ που μπαίνουν στις εστίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής – Έργο σταθμός για τη Λεμεσό που συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος των υψηλών ενοικίων

Με το κλειδί στο χέρι οι πρώτοι 180 φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου!

Advertisement

Με χαμόγελα ικανοποίησης από τα όσα αντίκρυσαν, οι πρώτοι φοιτητές μπήκαν από το πρωί στα διαμερίσματα τους, που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Apollonia Students Halls που έχουν ανεγερθεί στη Λεμεσό και συγκεκριμένα έναντι της εκκλησίας του Αγίου Αρσενίου και απέναντι από το Τσίρειο στάδιο.

Πρόκειται για ένα έργο, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και το οποίο έρχεται να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα των υψηλών ενοικίων στην πόλη της Λεμεσού, τουλάχιστον για τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη και δε θα μπορούσαν διαφορετικά να προχωρήσουν με τις σπουδές τους.

Το κόστος του ενοικίου έπεσε στο μισό, δήλωσε ο Αντώνης Αντωνιάδης, φοιτητής του ΤΕΠΑΚ παραλαμβάνοντας τα κλειδιά.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή των πρωτοβουλία, νομίζω θα λύσει ένα πρόβλημα που βασάνιζε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο μας, γιατί θα δώσει λύση, θα δώσει στέγη με μικρό σχετικά ποσόν. Ενοικίαζα αλλού, είναι μεγάλη διαφορά. Από 550 τώρα το ενοίκιο θα είναι 250», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Αντωνιάδης, φοιτητής στο ΤΕΠΑΚ παραλαμβάνοντας τα κλειδιά του».

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, οι εστίες ανεγέρθηκαν σε γη που ανήκει στην Εκκλησία με το κόστος του όλου έργου να φτάνει περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Έτοιμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας όλα τα διαμερίσματα

Σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Στέλιο Γεωργίου που μιλούσε το πρωί από τη Λεμεσό, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν παραδοθεί όλα τα διαμερίσματα.

«Σήμερα παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο στην κυπριακή κοινωνία. Τις φοιτητικές εστίες της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι φοιτητικές εστίες είναι 290 δωμάτια και έμπρακτα η εκκλησία δείχνει τη στήριξη της στις ευπαθείς ομάδες. Στηρίζουμε τις ευάλωτες ομάδες με πολύ χαμηλό ενοίκιο και επιχορηγούμενο ενοίκιο» είπε.

«Σήμερα θα παραδοθούν 180 δωμάτια σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, με το σύστημα της μοριοδότησης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραδοθούν όλα τα διαμερίσματα».

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμο όλο το έργο, είπε ότι οι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τις καφετέριες και το mini market.

«Για τις καφετέριες και το mini market γίνεται η διαδικασία ώστε να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών. Θεωρώ ότι το καφεστιατόριο μπορεί να χρειαστεί 3 με 4 μήνες ενώ το mini market μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Υπάρχει γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αναγνωστήριο, υπάρχουν όλες οι ανέσεις για μια ζωή σε πολύ καλά επίπεδα» είπε.

Στο χαμηλό ενοίκιο περιλαμβάνονται το wifι, το ρεύμα, το νερό, τα κοινόχρηστα, τα πάντα. Είναι επιχορηγούμενο το ενοίκιο από την Εκκλησία της Κύπρου.

«Είναι μια όμορφη μέρα για το Πανεπιστήμιο και τους φοιτητές μας. Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου προσωπικά. Ήταν ένα δικό του όραμα που έγινε με την προσωπική του εμπλοκή. Ένας άθλος που καταφέραμε να κερδίσουμε τη χρονιά, να μπουν οι φοιτητές μέσα. Είναι τεράστια στήριξη για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν. Για μας είναι πολύ σημαντικό γιατί μας προσφέρει τη δυνατότητα να δώσουμε φτηνή στέγη στους φοιτητές και ήδη αντανακλάται στο ότι έχουμε 25% αύξηση των φοιτητών φέτος» είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Πρωτοπαπάς, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.

Όπως αναφέρθηκε, συνολικά από το ΤΕΠΑΚ διατέθηκαν φέτος 322 δωμάτια, τα 182 στις νέες φοιτητικές εστίες της Αρχιεπισκοπής, όλα με κριτήρια οικονομικά.

«Δηλαδή φοιτητές, οι οικογένειες των οποίων έχουν χαμηλά εισοδήματα έχουν προτεραιότητα. Και πρέπει να πω ότι φέτος ικανοποιήσαμε όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα» είπε ο κύριος Πρωτοπαπάς.

Επέκταση δρομολογίων λεωφορείων και βράδυ για τους φοιτητές

Κληθείς αν σχολιάσει ότι η τοποθεσία των εστιών είναι κοντά στο Βερεγγάρια όπου θα δημιουργηθούν στο μέλλον οι εστίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, είπε «η τοποθεσία είναι λίγο έξω από το κέντρο οπότε θα υπάρχουν αστικά λεωφορεία με τα οποία συνεργαζόμαστε ήδη για να πηγαινοέρχονται τα παιδιά, θα επεκτείνουμε τα δρομολόγια και το βράδυ για να εξυπηρετούνται τα παιδιά. Σίγουρα η προοπτική με τη δημιουργία δικών μας εστιών δίπλα στο Βερεγγάρια θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κέντρο φοιτητών, πέραν των 700 φοιτητών που θα αλλάξει την περιοχή και τη σχέση της περιφέρειας της με το κέντρο. Με ποδηλατόδρομους, αστικές διαδρομές που θα είναι πιο πυκνές. Θα έχουμε μια άλλη πόλη σε λίγα χρόνια».

«Θέλουμε και εκ μέρους του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου γι αυτήν την μεγάλη προσφορά προς την παιδεία, το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές μας. Είναι μια μέρα κομβική, πολύ σημαντική, γιατί εκεί που πολλές φορές δεν υπάρχει δυνατότητα να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες όσον αφορά τη στέγαση φοιτητών μας ήρθε η Ιερά Αρχιεπισκοπή και με προσωπική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου να δημιουργηθεί αυτό το σπουδαίο έργο τόσο για το Πανεπιστήμιο όσο και για τη Λεμεσό» είπε από την πλευρά του ο Νικόλας Ιορδάνους, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ΤΕΠΑΚ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network