MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε η 39χρονη που νοσηλεύεται με θρόμβωση. Ψάχνουν το ιστορικό της

Advertisement

Sponsored by exness

Με AstraZeneca ο εμβολιασμός της 39χρονης στην Πάφο που παρουσίασε θρόμβωση – Πολύ νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε, λέει η Έλ. Παναγιωτοπούλου

Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε η 39χρονη που όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, παρουσίασε περιστατικό θρόμβωσης, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

Advertisement

H περίπτωση αφορά 39χρονή Βρετανίδα, η οποία παρουσίασε θρόμβωση σοβαρής μορφής, μετά από εμβολιασμό με σκεύασμα της AstraZeneca και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν η 39χρονη εμβολιάστηκε στην Αγγλία ή στην Κύπρο.

Από το πρωί οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας διερευνούν το περιστατικό και συλλέγουν δεδομένα κατά πόσο το περιστατικό συνδέεται με το εμβόλιο.

Πολύ νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε, λέει η Έλ. Παναγιωτοπούλου

Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου, ανάφερε πως το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, οι οποίες συλλέγουν δεδομένα, τα οποία θα υποβληθούν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος επίσης θα το διερευνήσει.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει εντοπιστεί στην Κύπρο άλλο παρόμοιο περιστατικό, η κ. Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι «δεν είχαμε άλλο τέτοιο περιστατικό στην Κύπρο σε τόσο σοβαρή μορφή».

Όπως ανέφερε είναι πολύ νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε, αφού σημείωσε οι Υπηρεσίες δεν γνωρίζουν ακόμα το ιστορικό της ασθενούς, ούτε αν λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

«Μπορεί να λάμβανε μια φαρμακευτική αγωγή, που πιθανώς να προκάλεσε αυτό. Μπορεί το ιστορικό της να ήταν τέτοιο, ώστε να προκλήθηκε αυτό. Δεν έχουμε καθόλου το ιστορικό για να υπάρχει συσχετισμός αυτή τη στιγμή με τον εμβολιασμό», είπε.

Διαβεβαίωσε πως το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network