MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με αναφορές στην ΕΦ, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των «δυνάμεων ασφαλείας» στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Με αναφορές στην Εθνική Φρουρά και στις δαπάνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άμυνα, εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία από τη “βουλή” στα κατεχόμενα ο προϋπολογισμός των “δυνάμεων ασφαλείας” ύψους 423 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

Advertisement

Σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό, “βουλευτές” του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ανέφεραν πως η ελληνοκυπριακή πλευρά ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για την Εθνική Φρουρά και πως πρέπει να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στις “δυνάμεις ασφαλείας”, της οποίας ο προϋπολογισμός αποτελεί δωρεά από την Τουρκία.

“Βουλευτές” του Κόμματος της Αναγέννησης υποστήριξαν πως στο νότιο τμήμα της Κύπρου, όπως αποκάλεσαν τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπάρχει οπλοστάσιο ικανό να καταστρέψει τη Λευκωσία.

Η “βουλευτής” του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Doguş Derya είπε πως οι “βουλευτές” του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Κόμματος της Αναγέννησης μιλούν λες και όλοι οι Ελληνοκύπριοι βλέπουν τους Τούρκους ως εχθρούς. Πρόσθεσε πως υπάρχουν Ελληνοκύπριοι οι οποίοι πιστεύουν στην αδελφότητα μεταξύ των εθνών.

Ο “πρωθυπουργός” Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε πως ο προϋπολογισμός των “δυνάμεων ασφαλείας”  είναι δωρεά από την Τουρκία, την οποία ωστόσο δεν λαμβάνουν ακόμη. Πρόσθεσε πως συνεχίζονται ακόμη οι έρευνες για την υπόθεση που αφορά την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

`Οσον αφορά το παιδί που σκοτώθηκε από έκρηξη ανέφερε πως βρίσκονται σε επαφή με τις “δυνάμεις ασφαλείας” για την υπόθεση αυτή.

Σημείωσε πως το ύψος του προϋπολογισμού για την άμυνα στη νότια Κύπρο, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και οι συμφωνίες που αυτή κάνει αποτελούν πρόβλημα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network