MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με αναδρομική ισχύ η μείωση της καραντίνας. Προϋπόθεση το αρνητικό τεστ

Advertisement

Sponsored by exness

Καραντίνα 7 αντί 10 μέρες με κυβερνητική απόφαση – Τι ισχύει για κρούσματα και στενές επαφές – Με αναδρομική ισχύ η απόφαση – Διαβάστε αναλυτικά

Μείωση της καραντίνας στις 7 μέρες για τα θετικά στη νόσο covid άτομα, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ενώ αλλαγές αποφασίστηκαν και για τις στενές επαφές.

Advertisement

«Η σταθερή και εμφανής βελτίωση των επιδημιολογικών δειχτών, η μείωση των νοσηλειών, η πτώση στον αριθμό κρουσμάτων και στο ποσοστό θετικότητας, δείχνουν πως τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας που εφαρμόσαμε έχουν αποδώσει. Αυτό μας επιτρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεση μας για χαλάρωση των μέτρων, βάσει των εισηγήσεων της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής», είπε ανακοινώνοντας τις νέες χαλαρώσεις ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κύριος Χατζηπαντέλα, για την αποδέσμευση από την καραντίνα απαιτείται αρνητικό τεστ, rapid ή pcr, το οποίο θα μπορεί να γίνεται είτε ιδιωτικά, είτε μέσω των δημόσιων εργαστηρίων.

Οι αποφάσεις για την μείωση της καραντίνας, αν και τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 8 Μαρτίου, έχουν αναδρομική ισχύ.

Δηλαδή, ισχύ και για τα άτομα που βρίσκονται ήδη σε αυτοπεριορισμό.

Αναλυτικά η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση της καραντίνας: 

α) από τις 8 Μαρτίου όπως τα θετικά στον ιό άτομα δύναται να αποδεσμευτούν την 7η ημέρα, νοουμένου ότι εξασφαλίσουν αρνητική εξέταση (Rapid ή PCR). Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, δύναται η διαδικασία να επαναλαμβάνεται μέχρι αρνητικοποίησης, ή μέχρι την 10η ημέρα αυτοπεριορισμού. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ.

β) από τις 8 Μαρτίου 2022, όπως οι στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού που δεν έχουν απομονωθεί από το θετικό στον ιό άτομο (πχ. γονείς που προσέχουν ανήλικο παιδί, κτλ) αντί να παραμένουν σε περιορισμό για 10+7 ημέρες, δύναται μετά την αποδέσμευση του κρούσματος την 7η ημέρα να υποβάλλονται σε εξέταση (Rapid ή PCR) και εάν εξασφαλίσουν αρνητικό αποτέλεσμα να αποδεσμεύονται. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal