MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με αλεξίσφαιρα στο Δικαστήριο οι «4» για το φόνο Λεωνίδη. Θέματα ασφαλείας… αμφισβήτηση αστυνομίας και η «Vor V Zakone»

Advertisement

Sponsored by exness

Φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και με τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο δρακόντεια, παρουσιάστηκαν για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους οι 4 Γεωργιανοί που παραδόθηκαν από τις λεγόμενες αρχές των κατεχομένων -όπου κρατούνταν- στις αρχές της Δημοκρατίας ως ύποπτοι για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Έρνεστ Λεωνίδη τον Φεβρουάριο του 2018 στη Λεμεσό.

Advertisement

Η Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα λόγω και της φύσης της υπόθεσης, καθώς ως γνωστόν στο φόντο της συγκεκριμένης υπόθεσης φόνου υπάρχει η υποψία εμπλοκής γνωστής εγκληματικής οργάνωσης με μεγάλη δράση στο εξωτερικό.

Τέθηκε θέμα ασφάλειας

Αρχικά η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως η διαδικασία γίνει κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας και όπως η αίθουσα εκκενωθεί. Αίτημα που το Δικαστήριο απέρριψε, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από την Αστυνομία ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και εφόσον εντός της δικαστικής αίθουσας βρίσκονταν μόνο μέλη της Αστυνομίας, δικηγόροι, οι ύποπτοι και δημοσιογράφοι.

Ζήτησε απόρριψη του αιτήματος της Αστυνομίας ο δικηγόρος τους

Ο δικηγόρος των τεσσάρων υπόπτων, αιτήθηκε απόρριψη του αιτήματος της Αστυνομίας για κράτηση των πελατών του στην ολότητα του, επικαλούμενος λανθασμένα στοιχεία ταυτότητας του πρώτου υπόπτου και αναφέροντας ότι η Αστυνομία επιχειρεί να «παραπλανήσει» σε σχέση με την υπόθεση και πως δεν πήγε στο Δικαστήριο με «καθαρά χέρια» κατά την έκφραση του.

Ακολούθως αμφισβήτησε μαρτυρία της Αστυνομίας ότι οι ύποπτοι για τον φόνο αναγνωρίστηκαν, αναφέροντας ότι απλώς ο μάρτυρας τους είδε να μπαίνουν στο κιόσκι που βρίσκεται στον χώρο πίσω από το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα και όχι να εκτελούν το θύμα.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε έλλειψη στοιχείων από πλευράς αστυνομίας και ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την κράτηση των υπόπτων για περίοδο 8 ημερών.

Εναντίον των τεσσάρων υπόπτων διερευνώνται 8 αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνομωσία για διάπραξη φόνου και αδικήματα σχετικά με πλαστοπροσωπία και μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών και πυροβόλου όπλου.

Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο για την υπόθεση έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 450 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 60 και να γίνουν και αναγνωριστικές παρατάξεις.

Σημειώνεται ότι οι τρεις πρώτοι ύποπτοι φέρονται ως τα πρόσωπα που εκτέλεσαν τον Λεωνίδη και ο τέταρτος ως το πρόσωπο που τους παρείχε στέγη και τους βοήθησε ώστε να διαφύγουν όλοι μαζί στα κατεχόμενα, όπου και κρατούνταν μέχρι χθες.

Η μαρτυρία του εξεταστή της υπόθεσης, δεν διαβάστηκε τελικά ενώπιον του Δικαστηρίου.

Το στυγερό έγκλημα και στο βάθος η «Vor V Zakone»

Η Αστυνομία θεώρησε τη δολοφονία Λεωνίδη ως ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Και αυτό γιατί στο φόντο του βρίσκεται μία από τις σκληρότερες μαφιόζικες οργανώσεις.

Ο Λεωνίδης πέφτει νεκρός από δολοφονικά πυρά στις 8 Φεβρουαρίου του 2018 στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο εστιατορίου στην περιοχή της Γερμασόγειας. Η δολοφονία του έθεσε το μεσημέρι εκείνης της Τσικνοπέμπτης σε συναγερμό την αστυνομική δύναμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο σκοτεινός κόσμος των «Vor V Zakone»… Μία από τις σκληρότερες μαφιόζικες οργανώσεις και στη μέση η Κύπρος

Η δολοφονία Λεωνίδη θεωρείται από την Αστυνομία ως μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις καθώς σε αυτή φαίνεται να εμπλέκεται μία από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις. Η Vor V Zakone, στην οποία φαίνεται να ήταν αρχικά μέλος ο Λεωνίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθως θέλησε να αυτονομηθεί και γι’ αυτό κάποιοι τον ήθελαν νεκρό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλος της συγκεκριμένης διαβόητης οργάνωσης υπήρξε και ο Χαράλαμπος Καλογερίδης.

Ακολουθούν εντατικές έρευνες της Αστυνομίας. Φωτογραφίες υπόπτων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα ενώ έγιναν και συλλήψεις. Σήμερα για την υπόθεση βρίσκεται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές ένας αλλοδαπός.

Για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τα πιο κάτω πρόσωπα:

LERIK MURADOV, 29 ετών, από τη Ρωσία

DIMOKRITOS MAGDALIANOV, 48 ετών, από τη Γεωργία

ROLAND BENIAIDZE, 36 ετών, από τη Γεωργία

VAKHTANG MANGOSHVILI, 36 ετών από τη Γεωργία

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal