MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Με… άγριες διαθέσεις ήρθε το νέο κύμα κακοκαιρίας

Advertisement

Sponsored by exness

Κίτρινη προειδοποιήση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία – Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή – Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται αύριο – Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του νησιού

Advertisement

Από νωρίς το απόγευμα το νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε αισθητή την παρουσία του. Πέραν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές, παρουσιάστηκαν και μικροπροβλήματα.

Λόγω του άστατου καιρού παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές της Κύπρου διακοπές ρεύματος.

Μιλώντας στη Cyprus Times, η Εκπρόσωπος της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί είναι μικρά και αναμένεται σύντομα τα συνεργεία της ΑΗΚ να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, σε μία εκ των περιπτώσεων, στην περιοχή Τραχωνιού έπεσε κυπαρίσσι το οποίο έκοψε καλώδια της ΑΗΚ.

Στο μεταξύ κίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας για απόψε το βράδυ από τις 10, μέχρι αύριο το βράδυ στις 10 και πάλι.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν την περιοχή της Κύπρου.

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα κατά το 24ωρο, προστίθεται.

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα, στα προσήνεμα, κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σε διάφορα σημεία στο δρόμο και Γεράσας – Καλού Χωριού, με αποτέλεσμα να ο δρόμος να είναι κλειστός και στις δύο κατευθύνσεις.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν επίσης σε διάφορα σημεία στο δρόμο Ζωοπηγής – Αγρού, όπου σημειώνεται έντονη βροχόπτωση και επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περιορισμένη.

Περιορισμένη λόγω ομίχλης, είναι η ορατότητα και στους δρόμους Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, Πέγειας – Πόλης – Χρυσοχούς και Αγίας Βαρβάρας – Παναγιάς, στην επαρχία Πάφου.

Επίσης στην επαρχία Πάφου, κλειστός για την τροχαία κυκλοφορία παραμένει ο δρόμος στο γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού, από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα.

Λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών, ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι ακόλουθοι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος:

  • Καρβουνά – Τροόδους
  • Πλατρών – Τροόδους
  • Προδρόμου – Τροόδους

Στις πιο πάνω περιοχές του Τροόδους σημειώνεται έντονη βροχόπτωση και επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περιορισμένη.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στις περιοχές Ζυγίου, Κοφίνου και Κιτίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν οποιαδήποτε προβλήματα ή ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Στις αστικές περιοχές όλων των επαρχιών και στους αυτοκινητόδρομους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Ωστόσο, λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές ανά το Παγκύπριο, προτρέπονται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να οδηγούν τα οχήματα τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα http://www.cypruspolicenews.com/, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Πολύ ισχυροί μέχρι και σφοδροί άνεμοι και αύριο…

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι θυελλώδης, 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά, το πρωί, θα υπάρχει παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης και τοπικά μέχρι τρικυμιώδης.

Τι μας επιφυλάσσει για Τετάρτη και Πέμπτη

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους ήταν 45 εκατοστά, την ώρα έκδοσης του δελτίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network