MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαζικό προσκύνημα στον κατεχόμενο Άγιο Μάμα

Advertisement

Sponsored by exness

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Μάμα, Μορφίτες από όλες τις γωνιές της Κύπρου αλλά και πλήθος άλλων πιστών, πέρασαν το κατοχικό οδόφραγμα για να τιμήσουν τον πολιούχο Άγιο της Μόρφου στην εκκλησία της κατεχόμενης κωμόπολης τους.

Advertisement

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία και προσφύγων της κατεχόμενης Ακανθούς, αφού στην κατεχόμενη εκκλησία του Αγίου Μάμα, φιλοξενείται προσωρινά η εικόνα του Χρυσοσώτηρος της Ακανθού.

Πλήθος κόσμου προσευχήθηκε για μια ακόμα φορά στον Άγιο Μάμα να μεσιτεύσει για να συντομεύσει ο Θεός το χρόνο της δοκιμασίας τους, τόσο στον χθεσινό εσπερινό όσο και στο σημερινό όρθρο και Θεία λειτουργία. Της σημερινή Θείας Λειτουργία προΐσταντο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο Επίσκος Λήδρας και Ηγούμενος της Μονή Μαχαιρά Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος. Στη λειτουργία συμμετείχε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέιφ.

Στο χθεσινό εσπερινό, έγινε για πρώτη φορά στην κατάμεστη κατεχόμενη εκκλησία η προχείριση του Αρχιμανδρίτη Φωτίου Ιωακείμ σε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, από τον Μητροπολίτη Μόρφου.

«Με την παρουσία μας εκεί στείλαμε διάφορα μηνύματα, το σημαντικότερο από τα οποία είναι ότι ο Άγιος Μάμας δεν είναι μουσείο ή οτιδήποτε άλλο θέλουν να το παρουσιάζουν τα κατοχικά στρατεύματα και το παράνομο καθεστώς, αλλά είναι ένας χώρος θρησκευτικής λατρείας της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας.

Το άλλο μήνυμα, ανέφερε είναι ότι «δεν ξεγράφουμε πατρίδες και διεκδικούμε το αναφέρετο δικαίωμα της επιστροφή στην Μόρφου και στην χάρη του Αγίου, ελεύθεροι προσκυνητές, ελεύθεροι και νόμιμοι ιδιοκτήτες».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network