MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαζική κάθοδος ιδιοκτητών σκαφών στη μαρίνα της Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Μαζική ήταν η κάθοδος Ισραηλινών ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής στη μαρίνα της Λάρνακας τις ημέρες του Πάσχα – Μόνο την Μεγάλη Εβδομάδα κατέφθασαν κι ελλιμενίστηκαν στη μαρίνα πέραν των 30 μεγάλων ιστιοφόρων από την Χάιφα για να περάσουν τις γιορτές στην Κύπρο

Advertisement

Το κάθε ιστιοφόρο μετέφερε 5-6 επιβάτες (μέσο όρο). Πρόκειται για άτομα υψηλής εισοδηματικής τάξης, τα πλείστα από τα οποία διανυχτέρευσαν σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν να παραμείνουν πάνω στα σκάφη τους. Επ’ ευκαιρία της μαζικής καθόδου Ισραηλινών στη μαρίνα της Λάρνακας για το Πάσχα, ορισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών διοργάνωσαν και ιστιοπλοϊκούς αγώνες από τη Χάιφα μέχρι τη Λάρνακα, κάτι που συνηθίζεται να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, ο ΚΟΤ πρόσφερε στους Ισραηλινούς επισκέπτες ξενάγηση στο Τρόοδος.

«Η μαρίνα Λάρνακας ήταν υπερπλήρης από πλευράς πληροτήτων τις ημέρες του Πάσχα», δήλωσε ο διευθυντής της μαρίνας Χρίστος Πετρίδης και πρόσθεσε.

«Η κάθοδος των Ισραηλινών ιδιοκτητών σκαφών αποτέλεσε μία μικρή έστω τονωτική ένεση για την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της πόλης, αφού εκτιμάται ότι περίπου 150-170 πρόσωπα διανυχτέρευσαν και διακινήθηκαν στη Λάρνακα τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για άτομα που ξοδεύουν κατά τις εξορμήσεις τους σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα αναψυχής, σε εμπορικά κέντρα, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.α. Αρκετοί απ’ αυτούς έχουν κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης».

Εξωραϊσμός χερσαίων χώρων

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ αποφάσισε πρόσφατα και άναψε το πράσινο φως για την έναρξη βελτιωτικών έργων στη μαρίνα της Λάρνακας, ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές. Όπως ανέφερε ο Χρίστος Πετρίδης, έχει καταρτιστεί ένα τριετές πρόγραμμα συντήρησης κι εξωραϊσμού των εγκαταστάσεων της μαρίνας καθώς και αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ιδιοκτήτες των σκαφών αναψυχής που ελλιμενίζονται εκεί. Για φέτος θα δοθεί έμφαση στην τοπιοτέχνιση κι εξωραϊσμό των χερσαίων χώρων της μαρίνας. «Ήδη σαν ΚΟΤ βρισκόμαστε στο στάδιο της ετοιμασίας των εγγράφων προσφορών για την τοπιοτέχνιση των χερσαίων χώρων. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από τον ΚΟΤ», σημείωσε ο Διευθυντής της μαρίνας Λάρνακας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal