MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαζική εκδήλωση στα κατεχόμενα για την κατάσταση των δρόμων

Advertisement

Sponsored by exness

Μαζική εκδήλωση στα κατεχόμενα για την κατάσταση των δρόμων – Οργανώθηκε μέσω μιας ομάδας στο Facebook με την ονομασία «Εάν δεν έχει δρόμους, δεν έχει και άδειες κυκλοφορίας» – Οι συμμετέχοντες έφτασαν έως και τις 2000

Μας ενώνει ο πόνος αυτών που χάσαμε στους δρόμους, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Οζντουράν ένας εκ των διοργανωτών της μαζικής εκδήλωσης χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία που για πρώτη φορά οργανώθηκε μέσω μιας ομάδας στο Facebook με την ονομασία «Εάν δεν έχει δρόμους, δεν έχει και άδειες κυκλοφορίας».

Advertisement

Η ομάδα δημιουργήθηκε στις 2 Ιανουαρίου μετά την ανακοίνωση νέων αυξήσεων και στα τέλη κυκλοφορίας από τον Φικρί Μαράσιαλι, και μέσα σε δύο εβδομάδες έφτασε τις 38.000 μέλη. Η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί αρχικά για την περασμένη Τετάρτη, λόγω όμως των έντονων βροχοπτώσεων είχε αναβληθεί για χθες και τελικά έγινε σε περιοχή του Κιουτσιούκ Καϊμακλί, στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός λεωφορείων.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ και τον Τύπο, οι συμμετέχοντες έφτασαν έως και τις 2000 από διάφορες πόλεις και οργανώσεις, ενώ ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή κομμάτων, οργανώσεων ή συνδικάτων.

Οι διαδηλωτές φορούσαν κίτρινα γιλέκα, ενώ πολλοί ήταν οι ομιλητές, μεταξύ αυτών και συγγενείς θυμάτων τροχαίων. Στην εκδήλωση δεν μίλησαν πολιτικοί. Στην σκηνή όπου έγιναν οι ομιλίες για μιάμιση ώρα, βρισκόταν συγγενείς των θυμάτων τροχαίων. Κάποιοι ομιλητές επέκριναν την «κυβέρνηση» όχι μόνο για την κατάσταση του οδικού δικτύου και την έλλειψη υποδομών, αλλά και για την διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού.

Διαδηλωτές κρατούσαν πανό ή φώναζαν συνθήματα όπως «Όσο σιωπάς θα έρθει και η σειρά σου», «Εμείς είμαστε ο λαός», «Είτε κάνε δρόμους, είτε πάρε τον δρόμο», «Ο δρόμος μας δεν υπάρχει», ¨Πες όχι στις αυξήσεις, στάσου στα πόδια», «Είμαστε εδώ για να μην ζήσουμε άλλο πόνο», «Αυτή η φωνή είναι του λαού».

Οι διοργανωτές έδωσαν διορία στην «κυβέρνηση» να προβεί μέχρι τις 6 το απόγευμα σήμερα σε δήλωση ανάκλησης των αυξήσεων σε φόρους και τέλη, αλλιώς δήλωσαν ότι θα προβούν και σε άλλες εκδηλώσεις.

Το θέμα του οδικού δικτύου στα κατεχόμενα βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, λόγω της κατάστασης των δρόμων εντός και εκτός πόλεων, όσο και λόγω των συχνών τροχαίων δυστυχημάτων που οφείλονται όμως και στον ανθρώπινο παράγοντα. Η καθυστέρηση στην ροή ρευστού από την Τουρκία, στο πλαίσιο του οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτους, έχει προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση και θυμό, αφού δεν προχωρούν εξαγγελθέντα έργα συντήρησης ή κατασκευής νέων δρόμων, υπέργειων διαβάσεων, οδικών επισημάνσεων κ.α.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network