MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαζικές ακυρώσεις γάμων-βαπτίσεων ξανά… Οι εισηγήσεις για διασκέδαση, μάσκες και ωράριο

Advertisement

Sponsored by exness

Ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι δεξιώσεις για την περίοδο 17 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου – Εν αναμονή πρωτοκόλλου – Ποιες οι εισηγήσεις του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Δεξιώσεων για τη χρήση μάσκας, το κομμάτι της διασκέδασης και του ωραρίου

Σε μαζικές ακυρώσεις δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων προχώρησαν αρκετοί πολίτες μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας των τεσσάρων φάσεων για την επανέναρξη εκδηλώσεων σύμφωνα με τον ο Πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Δεξιώσεων, Κωνσταντίνο Μωσαϊκό.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο κ.Μωσαϊκός, σημειώνει ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και το αναθεωρημένο πρωτόκολλο που θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να γνωρίζουν όσοι προγραμματίζουν δεξιώσεις όλα τα διαδικαστικά που αφορούν τα μέτρα κατά της νόσου covid.

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων φάσεων από πλευράς Υπουργείου Υγείας που αφορούν τις εκδηλώσεις σχεδόν όλοι ακύρωσαν τις δεξιώσεις τους που προγραμμάτιζαν για την πρώτη φάση, που αρχίζει από την 17η Μαΐου μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα».

Ο λόγος προφανής, είπε ο κ. Μωσαϊκός καθώς κανείς δεν θέλει να κάνει γάμο χωρίς δεξίωση ή χωρίς cocktail party, αλλά ούτε και με 75 άτομα όπως ισχύει για την 1η φάση.

Ζητούν διασκέδαση, πίστα, χωρίς ωράρια… αλλά με μάσκες εντός του χώρου

Τα ζητήματα που θέλουν να γνωρίζουν όλα τα μελλόνυμφα ζευγάρια και γονείς που προγραμματίζουν βαπτίσεις, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που είχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς με τους επιδημιολόγους.

Ερωτηθείς ο κ. Μωσαϊκός για το ποιες είναι οι εισηγήσεις του συνδέσμου προς την επιστημονική ομάδα, έτσι ώστε να εκπονηθεί και το πρωτόκολλο που θα τους ικανοποιεί, αναφέρει ότι, «σίγουρα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει και διασκέδαση και πίστα στις εκδηλώσεις, καθώς κανείς δεν θέλει να κάνει μία δεξίωση χωρίς αυτά».

Κληθείς να απαντήσει για το ωράριο είπε ότι «επίσης θεωρείται πολύ σημαντικό κομμάτι, καθώς δεν πρέπει κατά την δική μας γνώμη να έχει περιορισμούς. Ο κόσμος σίγουρα δεν μπορεί να κάνει μία εκδήλωση και να σκέφτεται ότι στις 11 για παράδειγμα πρέπει να φύγει».

«Ζητήσαμε, το αναθεωρημένο πρωτόκολλο να επιτρέπει μία εκδήλωση με ικανοποιητικούς περιορισμούς όσον αφορά την δημόσια υγεία. Πρέπει και το ζευγάρι να ξέρει, έτσι ώστε να κρίνει αν θέλει να κάνει τον γάμο του ή όχι γνωρίζοντας από πριν τα μέτρα».

Ερωτηθείς για τη χρήση προστατευτικής μάσκας στους χώρους των εκδηλώσεων και ποια η θέση τους, υπογραμμίζει ότι το θέμα της μάσκας εξαρτάται από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ωστόσο δεν θα ήταν αντίθετοι σε μία απόφαση που οι καλεσμένοι θα χρησιμοποιούν τις μάσκες στις εκδηλώσεις κατά τις μετακινήσεις τους, δηλαδή όταν θα πηγαίνουν στο μπουφέ, ή κατά την χαιρέτιση ή κατά την μετακίνηση τους στην είσοδο και έξοδο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network