MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ματσάκης: Από γρίπη Α απεβίωσε το άτυχο αγοράκι από τη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του άτυχου 20 μηνών βρέφους που «έσβησε» στο Μακάρειο Νοσοκομείο τα ξημερώματα της Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

Advertisement

Η νεκροτομή διενεργήθηκε σημερα από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα παρουσία του Μάριου Ματσάκη. Από την σορό του άτυχου βρέφους έχουν ληφθεί δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις έτσι ώστε να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συμφώνα με τον κ. Ματσάκη, ο θάνατος του άτυχου βρέφους προήλθε από πνευμονία και σηψαιμία απο την γρίπη Α.

Ο κ. Ματσάκης σε δηλώσεις του στη Cyprus Times, ανέφερε επίσης πως το ταχύρρυθμο τεστ που κάνουν οι παιδίατροι για την γρίπη Α δεν είναι αξιόπιστο. «Οι γιατροί πρέπει να στηρίζονται στα κλινικά ευρήματά τους. Το ταχύρρυθμο τεστ όταν είναι αρνητικό δεν είναι αξιόπιστο» επεσήμανε.

Άξιο αναφοράς είναι πως το βρέφος δεν ήταν εμβολιασμένο με το εμβόλιο της γρίπης, όπως ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από τη Cyprus Times.

Παπέττα: Υπήρξε εικόνα πνευμονίας και σηψαιμίας

Σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Παπέττα ανέφερε πως «υπήρξε εικόνα πνευμονίας και σηψαιμίας», ενώ κληθείσα να αναφέρει κατά πόσο πρόκειται για περιστατικό γρίπης Α`, ανέφερε πως ο ιός που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά θα εξακριβωθεί επίσημα μέσα από τις ιστοπαθολογικές και εξειδικευμένες μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

«Αναμένουμε να μας δείξουν ακριβώς ποιο μικρόβιο, ποιος ιός ήταν», συμπλήρωσε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το αγοράκι μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 9 και 30 το βράδυ της Κυριακής στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με συμπτώματα διάρροιας, ανορεξίας καi πυρετού.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής του νοσηλευτηρίου, Χρίστος Νικολάου, το παιδάκι μεταφέρθηκε από ιδιώτη παιδίατρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάρειο με τη συνοδεία παιδίατρου, αναισθησιολόγου και νοσηλευτή. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το παιδάκι εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Μακάριου όπου παρά τις προσπάθειες των ιατρών, στις 4 και 15 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή από σηπτική καταπληξία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network