MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαθητές φαίνεται να δολοφόνησαν τα γατάκια. «Δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα» λέει στη CT ο Επικεφαλής Αστυνομίας Ζώων

Advertisement

Sponsored by exness

Όλα δείχνουν ανήλικους μαθητές πίσω από το έγκλημα με τα γατάκια στο Λύκειο Ιδαλίου – Μπήκαν απόγευμα στο σχολείο, τα βασάνισαν και τα σκότωσαν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία – Σειρά ανακρίσεων και καταθέσεων – Τι αναφέρει σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο Επικεφαλής της Αστυνομίας Ζώων, Βύρωνας Βύρωνος

Ανήλικοι μαθητές φαίνεται να κρύβονται πίσω από τον φρικιαστικό θάνατο γάτων που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, 5 Μαΐου στο Λύκειο Ιδαλίου, σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Επικεφαλής της Αστυνομίας Ζώων, Βύρωνας Βύρωνος ανέφερε ότι οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται με σειρά ανακρίσεων και καταθέσεων τόσο από το χώρο του σχολείου όσο και με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο των γάτων είναι ανήλικοι μαθητές οι οποίοι έδρασαν κατά τις απογευματινές ώρες στο σχολικό χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο Βύρωνας Βύρωνος.

Μόλις σήμερα, ήρθε στο φως νέο περιστατικό με πυροβολισμό γάτου.

Ερωτηθείς σχετικά με περιστατικά κακοποίησης ζώων τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, ο Επικεφαλής ανέφερε ότι «τέτοια περιστατικά πάντα υπήρχαν, ωστόσο, χρειάζεται πιο συστηματική διερεύνηση αυτών των υποθέσεων».

Είναι δεδομένο, συμπλήρωσε, ότι «έχουμε πρόβλημα σχετικά με τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Τόνισε, καταληκτικά, ότι η Αστυνομία των Ζώων, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό των δραστών και ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Τα έβαψαν με σπρέι, τα σκότωσαν και τα κρέμασαν…

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας το Κίνημα Οικολόγων κάνοντας λόγο για μία «βάρβαρη» πράξη.

Συγκεκριμένα, τα γατάκια βρέθηκαν νεκρά και κρεμασμένα σε χώρο του σχολείου ενώ ακόμη τραγικό αποτελεί και το γεγονός ότι οι δράστες, χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν στους τοίχους του σχολείου.

Πρόκειται για γάτα με τα τρία παιδάκια της, τα οποία φρόντιζαν το προσωπικό του σχολείου μαζί με κάποιους μαθητές, φτιάχνοντάς τους μάλιστα και σπιτάκια.

Αμέσως μετά τη θέα του πιο πάνω φρικιαστικού συμβάντος, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Ζώων, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σχολείο για έρευνες.

Θύελλα αντιδράσεων από την κοινωνία

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, όπως ήταν αναμενόμενο, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων, με πολίτες να ζητούν απόδοση δικαιοσύνης, καταδικάζοντας την πράξη.

Για «αυξανόμενη τάση μαθητών να δολοφονούν και να βιαιοπραγούν ασύστολα επάνω σε αθώα ζώα» έκανε λόγο με τη σειρά του το Κόμμα για τα Ζώα το οποίο ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι μιλάμε για ανήλικους δράστες, εγείρει με ανακοίνωσή του ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για Θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεώργιος Σκαλιάς.

«Είναι νομίζω καιρός να κάνουμε άπαντες την αυτοκριτική μας. Ως οικογένειες, ως οργανωμένα σύνολα κοινωνικά, πολιτικά, κομματικά, πολιτιστικά, αθλητικά αλλά και ως εκπαιδευτικό σύστημα και να διερωτηθούμε κάτι πολύ απλό. Διδάξαμε, υποδείξαμε, κατευθύναμε, εμφυσήσαμε την αγάπη στα παιδιά μας από τη νηπιακή ηλικία προς τα ζώα; Προσωπικά έχω ισχυρές αμφιβολίες πως σε μεγάλο βαθμό κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network