MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μας αποχαιρετά με έντονες βροχές και χιόνια το 2021! Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Advertisement

Sponsored by exness

Το 2021 μας αποχαιρετά με έντονα καιρικά φαινόμενα όταν το 2022 φθάνει… αίθριο – Βροχές, καταιγίδες και χιόνι στο μενού – Παρατεταμένα ή και έντονα τοπικά τα φαινόμενα – Σε ισχύ από το πρωί κίτρινη προειδοποίηση – Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή – Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Με έντονα καιρικά φαινόμενα μας αποχαιρετάει το 2021. Βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, κινείται αργά προς τα νότια και θα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά τις πέντε ώρα την αυγή, ήταν 17 εκατοστά.

Σε ισχύ έχει τεθεί από τις πέντε σήμερα το πρωί κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις τέσσερις το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτή συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση πιθανόν τοπικά να κυμανθεί μεταξύ 55 και 80 χιλιοστών το εικοσιτετράωρο.

Τι σημαίνει κίτρινη προειδοποίηση

Με την έκδοση κίτρινης προειδοποίησης σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Επίσης δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορτατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά, στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια, θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι. Από αργά το απόγευμα αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Την Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στα νότια, καθώς και χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σαββατοκύριακο, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network