MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαρτυρίες «έδειξαν» τον 41χρονο Σύρο ως διακινητή και εισπράκτορα… Υπό 8ήμερη κράτηση (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό 8ήμερη κράτηση ο φερόμενος διακινητής – Τους εγκατέλειψε ο Τούρκος οδηγός και διέφυγε με ταχύπλοο ισχυρίζεται ο 41χρονος – Μαρτυρίες λένε άλλα… «έδειξαν» τον 41χρονο ως διακινητή και εισπράκτορα – Περνούν από εξετάσεις οι 20 που μεταφέρθηκαν στην Κοκκινοτριμιθιά

Advertisement

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 41χρονου Σύρου ο οποίος με βάση μαρτυρία που εξασφάλισε η αστυνομία ήταν το πρόσωπο που οδήγησε το ταχύπλοο σκάφος από τα Τουρκικά παράλια στο ακρωτήριο Αρναούτης μεταφέροντας άλλους 23 Συρους πρόσφυγες, ανάμεσα τους και έντεκα παιδιά τα τρία μάλιστα από τα οποία έφτασαν χωρίς την συνοδεία των γονιών τους.

Ο ίδιος είχε αναφέρει στις αρχές ότι πήρε στα χέρια του το τιμόνι όταν τους εγκατέλειψε ο Τούρκος διακινητής επιστρέφοντας στην Μερσίνα με δεύτερο ταχύπλοο. Ωστόσο οι αρχές φαίνεται να εξασφάλισαν μαρτυρία από τους πρόσφυγες ότι ο 41χρονος όχι μόνο οδηγούσε το ταχύπλοο από την αρχή της διαδρομής αλλά μάζεψε και τα χρήματα από τους υπόλοιπους για το ταξίδι προς την Κύπρο.

2222mesa

Από τις εξετάσεις που έγιναν πρόεκυψε ότι άλλοι δυο συμπατριώτες του είχαν απελαθεί παλαιοτερα από την Κύπρο αφού διέμεναν παράνομα στο νησί. Για τους δυο αυτούς Συρους ηλικίας 28 και 25 ετών  αναμένονται οδηγίες της νομικής υπηρεσίας αφού είναι αδύνατον να εκδοθούν στην χώρα τους υπό τις παρούσες συνθήκες και μάλλον θα παραμείνουν στην Κύπρο απ’οπου είχαν απελαθεί το  2009 ο πρώτος  και το 2011 ο δεύτερος.

Οι υπόλοιποι, εκτός από μια έγκυο που χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για περίθαλψη, δηλαδή είκοσι συνολικά μετανάστες προωθήθηκαν ήδη στο χώρο προσωρινής  φιλοξενίας  της Κοκκινοτριμιθιάς όπου υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και μόλις αυτές συμπληρωθούν θα εξεταστούν πιθανά αιτήματα τους.

1111mesa

Σύμφωνα με τον διοικητή  της πολιτικής άμυνα Λουκά Χατζημιχαήλ οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Κύπρο συνήθως υποβάλουν αίτημα πολιτικού άσυλου ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάποιους ανθρώπους να τους φιλοξενήσουν στην Κύπρο έν’ αναμονή της ολοκλήρωσης του πολέμου στην χώρα τους για να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους.

Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε χθες το μεσημέρι τους μετανάστες   να αποβιβάζονται, από ταχύπλοο σκάφος,  στο ακρωτήριο Αρναούτης, στον Ακάμα. Στο ταχύπλοο σκάφος που απέπλευσε από περιοχή κοντά στην Μερσινα  επέβαιναν οκτώ άνδρες, πέντε γυναίκες και 11 παιδιά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network