MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαρτυρία στη CT: Νόσησα από τον ασθενή «μηδέν»… Ζήσαμε bullying και ρατσισμό

Advertisement

Sponsored by exness

Η νοσηλεύτρια που νόσησε από τον Άγγλο ασθενή «μηδέν» αρχές της πανδημίας στην Κύπρο περιγράφει πως από το άγνωστο, τον φόβο και την εποχή χωρίς εμβόλια, φτάσαμε στο σημείο να ζούμε σαν ρουτίνα την covid

Την δική της περιπέτεια με τον κορωνοϊό περιγράφει στη Cyprus Times η Χριστίνα Παρσωτάκη Παπακυριακού, μία νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, η οποία νόσησε αρχές της πανδημίας στην Κύπρο το 2020.

Advertisement

Όπως εξιστορεί η Χριστίνα, η ίδια νόσησε κατά τη διάρκεια εξέτασης του Άγγλου ασθενή -ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ασθενής «μηδέν»– που δυστυχώς στη συνέχεια επεβίωσε.

Ασθενής μηδέν, σύμφωνα με την επιδημιολογία είναι ο ασθενής ο οποίος έρχεται πρώτος στη χώρα και μεταδίδει τον ιό, δηλαδή το άτομο ήταν η «αφετηρία».

Από το ρατσισμό… στη ρουτίνα

Πριν από δύο χρόνια ακριβώς περάσαμε μαζί με τον άντρα μου μία πολύ δύσκολή περίοδο, αφού νοσήσαμε με covid και τότε δεν ξέραμε πολλά για αυτό τον ιό, δεν είχαμε εμβόλια και λίγο πολύ ακούγαμε από το εξωτερικό, πως είναι θανατηφόρος και επικίνδυνος. Αίσθημα φόβου τρόμου και αγωνία για το άγνωστο, λέει η Χριστίνα.

Στη συνέχεια όπως περιγράφει, για ενάμιση μήνα η ίδια ήταν σε καραντίνα στο σπίτι της και πάλευε για να νικήσει τον κορωνοϊό. Αυτό όμως, που της έκανε τεράστια εντύπωση, ήταν η αντιμετώπιση του κόσμου όταν ανάρρωσε και βγήκε από τον αυτοπεριορισμό.

«Εκεί ο κόσμος μας αντιμετώπιζε σαν λεπρούς, μας έβλεπαν και μας απέφευγαν, δεν μας πλησίαζαν, ή έτρεχαν να βάλουν τις μάσκες τους. Μπορώ να πω ότι δεχθήκαμε bullying και ρατσισμό λόγω της άγνοιας και του φόβου του κόσμου. Πραγματικά είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ» λέει.

Όπως σημειώνει δύο χρόνια ακριβώς μετά την περιπέτειά της ο κόσμος πλέον αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό σαν να είναι ρουτίνα και τα δεδομένα άλλαξαν.

«Πλέον έχοντας γνώση μετά από δύο χρόνια, φάρμακα και εμβόλια αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Πλέον όλες οι οικογένειες έχουν, ή είχαν νοσήσει στο παρελθόν και δεν υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση που ζήσαμε εμείς σαν πρώτοι ασθενείς» αναφέρει.

Έστειλε και το δικό της μήνυμα για εμβολιασμό…

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω από το βήμα που μου δίνεται είναι ο κόσμος να ακούσει τους επιστήμονες και να εμβολιαστεί, καθώς είδαμε στα νοσηλευτήρια να χάνονται ζωές λόγω της covid, όμως και να σώζονται άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα από το εμβόλιο».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal