MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μακριά από τα θρανία σήμερα οι μαθητές

Advertisement

Sponsored by exness

Με κεντρικό σύνθημα «κανένας μόνος στην κρίση» η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) καλεί τους μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών να απέχουν σήμερα από τα μαθήματα τους την τρίτη περίοδο.

Advertisement

Η αποχή στοχεύει, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, στο να ασκήσουν πίεση στο Υπουργείο Παιδείας «να νιώσει επιτέλους τις ανησυχίες μας και να έρθει με συγκεκριμένες προτάσεις στη συνάντηση» στην οποία τους έχει καλέσει για τις 30 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας, για μείωση των σχολικών τους εξόδων. Οι μαθητές καλούν τους γονείς και τους καθηγητές  να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Η ΠΣΕΜ αναφέρεται στη μείωση των σχολικών τους εξόδων, δηλαδή τα ποσά που δίνουν οι γονείς τους για τα ιδιαίτερα φροντιστήρια, τα λεωφορεία, το ρουχισμό, τη γραφική ύλη και τα τέλη για τις Παγκύπριες εξετάσεις, αλλά και στις αλλαγές στην παιδεία κάνοντας λόγο για «προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμούς» του Υπουργείου, που  κάνουν τους μαθητές και ειδικά της Α’ Λυκείου, «πειραματόζωα».

Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με χθεσινή ανακοίνωση του καλεί τους μαθητές να προσέλθουν κανονικά στις τάξεις τους και την ΠΣΕΜ να αποσύρει τα μέτρα. Παράλληλα, το Υπουργείο τόνισε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν προτίθεται να μπει στη διαδικασία του διαλόγου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network