MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαγευτικό τοπίο στα ορεινά… αλλά στο βάθος προβλήματα για κατοίκους

Advertisement

Sponsored by exness

Στήριξη για άλλη μία χρονιά ζητούν οι κάτοικοι ορεινών κοινοτήτων – Η ακρίβεια φέρνει προβλήματα – Αναμένει τον νέο Υπουργό Εσωτερικών η Ένωση Κοινοτήτων για να διεκδικήσει αύξηση επιδομάτων – Τα χιόνια έφεραν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς και στην ύδρευση

Μπορεί οι χιονοπτώσεις να φέρνουν ευφορία και ένα όμορφο ειδυλλιακό τοπίο στα ορεινά, ωστόσο οι κάτοικοι πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν τον χειμώνα.

Advertisement

Όπως διαπιστώνεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου Αντρέα Κιτρομηλίδη, αρκετά νοικοκυριά και κυρίως ηλικιωμένοι δεινοπαθούν για να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια, την ώρα που επιδόματα δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τα έξοδα τους.

Αυτό που έχει θέσει ως στόχο η Ένωση Κοινοτήτων σύμφωνα με τον κ. Κιτρομηλίδη είναι να έρθει σε επαφή με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών ώστε να δοθούν λύσεις που θα τερματίσουν τα προβλήματα κυρίως ηλικιωμένων που διαμένουν στα ορεινά.

«Μπορεί να δόθηκε ένα επιπρόσθετο επίδομα από την κυβέρνηση, ωστόσο τα προβλήματα δεν τελειώνουν για τους κατοίκους την ώρα που επικρατεί ακρίβεια στα καύσιμα, κάτι που τους δυσκολεύει πολύ στον καλύψουν τα έξοδα της θέρμανσης και όχι μόνο», είπε.

Εκτός των οικονομικών προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τους κατοίκους των ορεινών, τέτοια εποχή, όπως σημειώνει ο κ. Κιτρομηλίδης ξεκινάνε και τα προβλήματα στις διακινήσεις κατοίκων, εφόσον αρκετοί δρόμοι κλείνουν, ενώ θέματα παρατηρούνται και με την υδροδότηση.

«Σε κάποιες κοινότητες ήδη τρέχουν τα εκχιονιστικά να ανοίξουν δρόμους και υπάρχει επικοινωνία, ενώ κάποιες περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό γίνεται προσπάθεια επίλυσης» είπε.

Πάντως, για τα ορεινά αναμένεται να ανηφορήσουν αρκετοί επισκέπτες, καθώς τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία καταγράφουν αύξηση στις κρατήσεις τους, τόσο τα Σαββατοκύριακα, όσο και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network