MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Μαχαιρώματα σε Λύκειο της Λάρνακας… κατά λάθος (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Αναστάτωση σήμερα σε σχολείο της Λάρνακας-Μαθητής βρέθηκε με μαχαιριά στο στήθος- Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο ότι τον μαχαίρωσε συμμαθητής του- Τελικά αποδόθηκε σε ατύχημα – O τραυματισμένος μαθητής κρατείται για νοσηλεία – Ο δεύτερος συνελήφθη

Advertisement

Ως εκτός κινδύνου χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες  ιατρούς  η κατάσταση της υγείας του 17χρονου μαθητή από το Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα, ο οποίος από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας,  όπου διακομίσθηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και  λίγο μετά το μεσημέρι στο American Medical Center.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Πάμπο Ζαχαρίου, γύρω στις 11.10 το πρωί σε  σχολείο της Λάρνακας έγινε ένα επεισόδιο  κατά το οποίο τραυματίστηκε ένας 17χρονος μαθητής, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λάρνακας  και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Ο μαθητής», συνέχισε, «φαίνεται να φέρει ένα τραύμα στο θώρακα το οποίο πολύ πιθανόν να προκλήθηκε από μαχαίρι. Οι ανακρίσεις της Αστυνομίας βρίσκονται  στα αρχικά στάδια, έχουν κληθεί για ανάκριση αρκετά πρόσωπα, έχουμε εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι και ανακρίνεται. Τώρα εξετάζουμε το αδίκημα της πρόκλησης  βαριάς σωματικής βλάβης και τραυματισμό», κατέληξε.14881233_10154219907726026_1471959456_oaaaaaaaaa Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών  στο Λύκειο Βεργίνας, ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου κάποιοι μαθητές  εντόπισαν στο έδαφος ένα σουγιά, τον οποίο πήραν στα χέρια και τον περιεργάζονταν.

Σε κάποια στιγμή  ένας  17χρονος μαθητής, ενώ σταδιακά άρχισε να χάνει το χρώμα του, παραπονέθηκε ότι πονούσε για να διαπιστωθεί   ότι  έφερε στο στήθος ένα τραύμα δύο εκατοστών περίπου, άγνωστου βάθους με αρκετό αίμα.Οι μαθητές κάλεσαν σε βοήθεια τους καθηγητές τους και ο 17χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Οι γονείς του μαθητή ειδοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, ενώ σε όλη τη φάση της διαδικασίας ο 17χρονος συνοδευόταν από την Διευθύντρια του σχολείου.

14881227_10154219890141026_1018936282_o

H θέση του Υπουργείου Παιδείας

Ως ένα περιστατικό που μας στενοχωρεί αφάνταστα και μας προβληματίζει, χαρακτήρισε τα μαχαιρώματα 17χρονων σε σχολείο της Λάρνακας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, προσθέτοντας ότι σίγουρα θα πρέπει να δούμε και εμείς από την πλευρά του Υπουργείου τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών”.

Μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της Βουλής, ο κ. Καδής είπε πως πριν από λίγες μέρες παρουσιάσαμε στο Υπουργείο Παιδείας μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς. Σημείωσε ότι γύρω στα 20 διαφορετικά μέτρα, δομές, προγράμματα εφαρμόζει αυτή τη στιγμή το Υπουργείο, κυρίως για την πρόληψη αλλά και για τη σωστή διαχείριση αυτών των περιστατικών.

“Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι δεν είναι αρκετά. Γι’ αυτό και σύντομα μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκαλέσω ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο για να εξετάσουμε τα τελευταία περιστατικά και να δούμε τι άλλο θα μπορούσε να κάνουμε ως Υπουργείο γι’ αυτά τα θέματα”, σημείωσε.

Είπε ότι δεν αρκεί μόνο η συμβολή και προσπάθεια του Υπουργείου. “Θα πρέπει να δούμε το θέμα της παραβατικής συμπεριφοράς και ευρύτερα ως κοινωνία γι’ αυτό είναι με ικανοποίηση που άκουσα ότι θα ληφθεί μια πρωτοβουλία από τη Βουλή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Θα αναπτύξουμε εμείς το τι κάνουμε αυτή τη στιγμή γύρω από το θέμα της παραβατικής συμπεριφοράς και θα πρέπει να ακούσουμε και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους ως προς το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε κύρια για την πρόληψη και στη συνέχεια για τη σωστή διαχείριση αυτών των περιστατικών”, πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Απόστολος Αποστολίδη εξέφρασε θλίψη για το νέο περιστατικό βίας σε σχολείο και πρόσθεσε ότι τα θέματα παραβατικότητας δεν πρέπει να φέρνουν σε αντιπαράθεση του εκπαιδευτικούς εταίρους.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε με τις θέσεις μας, την ευαισθησία μας και τις προτάσεις μας ώστε πολύ σύντομα να έχουμε ένα αποτελεσματικό πλάνο διαχείρισης και κυρίως πρόληψης αυτών των συμπεριφορών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως “δυστυχώς υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας στα σχολεία για τα οποία πρέπει να παρθεί μια περαιτέρω και πιο ολοκληρωμένη πολιτική”.

“Μεταξύ άλλων, εμείς ως Επιτροπή Παιδείας θα συζητήσουμε το θέμα την ερχόμενη Τετάρτη. Θα δούμε το θέμα από όλες του τις πλευρές. Μέχρι το 2015 όλα τα περιστατικά παραβατικότητας θα τεθούν ενώπιον της Επιτροπής για καλύτερη αξιολόγηση και είναι περιστατικά που έχουν να κάνουν με ποινικές διαστάσεις”.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως εκκρεμεί νομοσχέδιο για ανήλικους παραβάτες το οποίο βρίσκεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και για το οποίο αναλώθηκε μακρά διαβούλευση εδώ και εννέα μήνες.“Καλώ άμεσα το Υπουργείο να το θέσει ενώπιον μας προς λήψη τελικής απόφασης και θεωρώ ότι αυτή τη νομοθεσία να την εισάξουμε στο σύστημα, μεταξύ άλλων μέτρων”, συμπλήρωσε.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ…

ShootandGoal