MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λύσεις για τις αγροτικές οργανώσεις προωθεί η Κυβέρνηση

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν δρομολογήσει λύσεις για όλα τα προβλήματα που έχουν θέσει ενώπιον τους σήμερα οι αγροτικές οργανώσεις, σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας, Γεωργίας και Εμπορίου καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Advertisement

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πλήρως παραγωγική τη συνάντηση. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετώπισε όλα τα αιτήματα τα οποία τέθηκαν ενώπιόν του μαζί με τους Υπουργούς και έχουν δρομολογηθεί λύσεις για όλα τα θέματα, άμεσες λύσεις για κάποια θέματα και επεξεργασία για την εξεύρεση των καταλληλότερων λύσεων σε άλλα θέματα», είπε.

Ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αγροτικός κόσμος είναι ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση που έτυχαν τα αιτήματα του. «Η αγροτική οικονομία την οποίαν η Κυβέρνηση στήριξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, ειδικά στις δύσκολες πρώτες χρονιές, είναι μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν οι εκταρικές και κεφαλικές επιδοτήσεις

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας, μιλώντας εκ μέρους των αγροτικών οργανώσεων, είπε ότι έγινε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα αγροτικά ζητήματα τα οποία αναφέρονται σε υπόμνημα που έχουν υποβάλει στον Πρόεδρο.

Πρόσθεσε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα των εκταρικών επιδοτήσεων και της κατά κεφαλή καθώς θα πληρωθούν φέτος μέχρι τα Χριστούγεννα. «Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη και βγαίνει και συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Βουλή μόλις ανοίξει, ενώ σημειώνουμε ότι όλο το αγροτικό Κίνημα ήγειρε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το πολύ σοβαρό θέμα με την ανομβρία, για την οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα οι κλάδοι της κτηνοτροφίας καθώς επίσης και οι άλλοι κλάδοι. Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Επίσης, ανέφερε ότι για τις ζημιές του 2011 και του 2012 από το Εθνικό Σχέδιο-Πλαίσιο, ο Υπουργός Γεωργίας ανέλαβε την ευθύνη με οδηγίες του Προέδρου να βρει συμπληρωματικά χρήματα από εξοικονομήσεις για να βοηθήσει τους πληγέντες και τους δικαιούχους.

Τέλος, ο Επίτροπος του ΚΟΑΠ Τίμης Ευθυμίου δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση των Αγροτικών Οργανώσεων αλλά και από την ανταπόκριση της Κυβέρνησης, καθώς τα προβλήματα που έχουν τεθεί έχουν βρει λύση ή έχουν τροχοδρομηθεί για λύση.

«Όσον αφορά τον ΚΟΑΠ είμαστε δεσμευμένοι πλέον βάσει του προγράμματος μας την 1η Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν οι εκταρικές και κεφαλικές επιδοτήσεις. Έτσι ευελπιστούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν πληρωθεί και αυτό γίνεται για πρώτη φορά ώστε να υποβοηθηθεί ο γεωργικός μας κλάδος», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network