MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λύπη ΠΣΕΜ για τροπολογία στην εφαρμογή των εξετάσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Λύπη εκφράζει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) για την τροπολογία που κατατέθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας στις 8 Φεβρουαρίου 2017, που αφορά την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 η οποία, όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, “δεν αλλάζει την ουσία της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο”

Advertisement

Ανακοίνωση της ΠΣΕΜ αναφέρει ότι “το πιο πάνω μέτρο θα μετατρέψει το σχολείο σε ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο, με τον μαθητή να βρίσκεται σε διαρκές άγχος για τις εξετάσεις και σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για προετοιμασία τους”.

Προσθέτει ότι “η εν λόγω πρόταση θα αυξήσει την παραπαιδεία, με τους συμμαθητές μας να κυνηγούν τους βαθμούς και όχι τη γνώση μια θέση η οποία επιβεβαιώθηκε πολλές φορές από τους συμμαθητές μας, μέσω των Γενικών Συνελεύσεων Σχολείων, μέσω των Συνδιασκέψεων των Επαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών, μέσω του Παγκύπριου Δημοψηφίσματος, μέσω των κινητοποιήσεων μας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών”.

Επομένως, “καταδικάζουμε τον ετσιθελικό και αυταρχικό τρόπο που οι κυβερνώντες προσπαθούν να περάσουν τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, αγνοώντας τη φωνή των μαθητών, των γονιών και της μάζας των καθηγητών μας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατά την αυριανή συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΠΣΕΜ, θα παρευρεθεί στη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Η ΠΣΕΜ, έστω την υστάτη, καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα “να καταψηφίσουν την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και να αφουγκραστούν τις χιλιάδες φωνές που θεωρούν το μέτρο αυτό ως ταφόπλακα για τη δημόσια παιδεία της χώρας μας”.

Καταλήγοντας, η ΠΣΕΜ, δηλώνει ότι “θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο όπως και θα συνεχίσουμε, με κάθε τρόπο, να αντιστεκόμαστε σε αυταρχικά μέτρα που παίρνουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεκαετίες πίσω”.

ΠηγήKYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network