MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λόγω και της αλλαγής της ώρας… Μέτρα προστασίας από τις διαρρήξεις

Advertisement

Sponsored by exness

Η Αστυνομία θέλοντας να προφυλάξει τους πολίτες από τους διαρρήκτες εξέδωσε ανακοίνωση με μέτρα προστασίας και πρόληψης

Advertisement

Οι διαρρήξεις και οι κλοπές αποτελούν ένα από τα σοβαρά εγκλήματα κατά περιουσίας. Η Αστυνομία ενεργεί με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία για τη διαφύλαξη του τρόπου ζωής, έχοντας επίγνωση των επιπτώσεων που έχουν οι διαρρήξεις στην ιδιωτική περιουσία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Παρά την μείωση τους τα τελευταία χρόνια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Αστυνομίας, οι πολίτες οφείλουν να βρίσκονται σε συνεχή  εγρήγορση, να ενημερώνονται και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Εν όψει της επικείμενης εφαρμογής της  χειμερινής ώρας και τη μείωση των διαστημάτων ηλιοφάνειας, η Αστυνομία συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να επανεξετάσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του σπιτιού τους και να εφαρμόσουν τα ακόλουθα μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους :

  • Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρα όταν απουσιάζετε από το σπίτι, ακόμη κι όταν πρόκειται να λείψετε για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη. Ελέγξτε ποιος σας χτυπά την πόρτα από το «μάτι» ή μέσω θυροτηλεφώνου/θυροτηλεόρασης.
  • Μην αφήνετε δεύτερο κλειδί κάτω από χαλάκια ή γλάστρες.
  • Κλείνετε παράθυρα και κουρτίνες, ώστε να μη μπορούν οι διαρρήκτες να δουν τι υπάρχει μέσα στο σπίτι σας. Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας ή χρήματα εκτεθειμένα αλλά φυλάξτε τα σε χρηματοκιβώτια ή θυρίδες.
  • Για περισσότερη ασφάλεια, τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας στις εξωτερικές πόρτες και εξετάστε αν είναι εφικτό τη δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος συναγερμού.

Εάν κατοικείτε σε πολυκατοικία, βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική είσοδος παραμένει κλειστή και ότι δε μπορούν να εισέλθουν άτομα που δεν έχουν σχέση με το χώρο. Μια καλή περίφραξη προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην κατοικία σας.

Στην ανακοίνωση μάλιστα η αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να μη ξεχνούν ότι οι διαρρήκτες προτιμούν τους εύκολους στόχους. Σπίτια χωρίς μέτρα ασφαλείας είναι πέντε φορές πιο πιθανόν να διαρρηχθούν από αυτά που διαθέτουν έστω κάποια μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network