MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

LIVE: Πρώτο βήμα… Ο Πρόεδρος ενημερώνει

Advertisement

Sponsored by exness

Συμφωνία για τη διαδικασία της διάσκεψης για την ασφάλεια – Βρήκε έδαφος η πρόταση Κοτζιά – Ξεκινούν διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών – Όλο το παρασκήνιο – Ενημερώνει το λαό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Advertisement

Μετά από μια γεμάτη ημέρα διαβουλεύσεων χθες, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν όπως ο διάλογος συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνοκρατών. Και που είχε προτείνει νωρίτερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Συμφωνία επί της διαδικασίας

Με βάση την πρόταση θα καταρτιστεί ομάδα εργασίας τεχνοκρατών από τα ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων και τις δύο κοινότητες. Η εν λόγω επιτροπή θα δουλέψει από κοινού για την καταγραφή των -μέχρι σήμερα- αναπάντητων ερωτημάτων που άπτονται του κεφαλαίου της ασφαλείας. Θα ακολουθήσει μια κοινή προσπάθεια για απάντηση των εν λόγω ερωτημάτων. Διαδικασία που παραπέμπει στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία για το Ιράν. Σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη , η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών έχει καθοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου. Την ε/κ πλευρά θα εκπροσωπήσει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Όταν επιτευχθεί πρόοδος και ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων σε τεχνοκρατικό επίπεδο, τότε η συζήτηση θα μεταφερθεί σε πολιτικό επίπεδο. Σε πρώτη φάση σε επίπεδο ΥΠΕΞ και σε δεύτερη φάση σε επίπεδο κορυφής. Σε ο,τι αφορά την ουσία της διαπραγμάτευσης, κατά τις διαβουλεύσεις που έγιναν στη Γενεύη επαναβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών για ασφάλεια και εγγυήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν στη Διάσκεψη της Γενεύης

  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο η συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου να μην πραγματοποιηθεί στη Γενεύη είναι ανοικτό.
  • O Μόνιμος Αντιπρόσωπος της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη Peter Sørensen θα συμμετέχει εκ μέρους της Ένωσης στην ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, όπως πληροφόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη η Υπάτη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Φερντερίκα Μογκερίνι.

Βλέπει Μογκερίνι ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λίγη ώρα πριν ενημερώσει από τη Γενεύη το λαό για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης, συναντάται με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στις 12 ώρα Κύπρου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει.

 

16106271_10154871136726462_1143473761_o

Πάντως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε το απόγευμα ότι «από όλες τις εισηγήσεις που ακούστηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η μόνο συγκροτημένη, περιληπτική πρόταση που ακούστηκε ήταν αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία από κάποια των ενδιαφερομένων μερών απέσπασε ιδιαίτερη προσοχή αν και ήταν γνωστή. Αλλά τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal