MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κύπρος σε απεργιακό κλοιό. Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι για ΑΤΑ – Δείτε Εικόνες

Advertisement

Sponsored by exness

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες εργαζόμενοι ζητώντας επαναφορά της ΑΤΑ – Κύπρος σε κλοιό παναπεργίας – Συγκεντρώθηκαν σε όλες τις πόλεις – Δείτε Εικόνες και βίντεο

Βγήκαν στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους φωνάζοντας για επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), μετά το ναυάγιο διαβουλεύσεων των κοινωνικών εταίρων με την Κυβέρνηση για νέα συμφωνία.

Advertisement

Εργαζόμενοι σε αεροδρόμια, λιμάνια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, κατασκευαστικό τομέα, σχολεία, εκδοτικούς- τηλεοπτικούς οίκους και όχι μόνο απείχαν σήμερα από τα καθήκοντα τους από τις 12:00 μέχρι και τις 15:00.

Οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων έγιναν στα ακόλουθα σημεία:

  • Στη Λευκωσία, συγκέντρωση στο προαύλιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
  • Στη Λεμεσό συγκέντρωση στο Διοικητήριο.
  • Στη Λάρνακα στην Επαρχιακή Διοίκηση.
  • Στο Παραλίμνι συγκέντρωση στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
  • Στην Πάφο συγκέντρωση στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Όσα ακολούθησαν σήμερα και μεταδόθηκαν λεπτό προς λεπτό από τη Cyprus Times

-Στις 3 η ώρα το απόγευμα, η παναπεργία πήρε το τέλος της με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν πίσω στα καθήκοντά τους. Το μήνυμά τους, στάληκε. Ότι δεν είναι διατεθημένοι να κάνουν πίσω.

-Στα χέρια του Υπουργού Εργασίας, Κυριάκου Κούσιου, το ψήφισμα των εργαζομένων για ΑΤΑ.

-Παρακολουθείστε live εικόνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας:

-Πλήθος εργαζομένων έφτασε τώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

-Δείτε το ψήφισμα που αναμένεται να παραδώσουν στον Υπουργό Εργασίας:

-Άρχισε η πορεία των χιλιάδων εργαζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να παραδώσουν στον Υπουργό, Κυριάκο Κούσιο το σχετικό ψήφισμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σαν «φρούριο» μοιάζει o δρόμος που οδηγεί προς το Υπουργείο, καθώς ισχυρότατη είναι η ύπαρξη μελών της αστυνομίας.

Δείτε εικόνες:

-Στη Λάρνακα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, επίσης, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση στέλνοντας ηχηρά μηνύματα. Όσον αφορά τους εργαζόμενους του αεροδρομίου, η στάση εργασίας τους πραγματοποιείται έξω από το αεροδρόμιο Λάρνακας, έχοντας ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν συνολικά 19 πτήσεις.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

-Το δυναμικό τους παρόν έδωσαν εργαζόμενοι και στην Πάφο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

-Παρακολουθείστε live εικόνα από το προαύλιο του Υπουργείου Οικονομικών στη Λευκωσία. Πλήθος κόσμου στο σημείο.

-Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για την ΑΤΑ, και στη Λεμεσό, στην πλατεία μπροστά από την Επαρχιακή Διοίκηση. Με σημαίες και πλακάτ στα οποία αναγράφεται το σύνθημα «ΑΤΑ Για όλους» οι εργαζόμενοι φωνάζουν για τις διεκδικήσεις τους.

Εικόνες από το σημείο:

-Δηλώσεις Ανδρέα Μάτσα, ΓΓ της ΣΕΚ, στη Cyprus Times: «O αγώνας σήμερα έχει τη δική του σημασία, στέλνει τα δικά του μηνύματα».

Δείτε το βίντεο:

-Οι εργαζόμενοι στη Λευκωσία, άρχισαν από τις 12 το μεσημέρι να συγκεντρώνονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Άλλοι με πλακάτ και άλλοι με σημαίες, δηλώνουν το δυναμικό παρών τους. Στο σημείο αναμένεται να αφιχθούν περίπου 40 λεοφωρεία. Επί τόπου και πέραν των 100 αστυνομικοί για διαφύλαξη της τάξης.

Εικόνες από το σημείο:

Η σημερινή παναπεργία αναμένεται να είναι μόνο η αρχή, αφού οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως αν δεν βρεθεί σύντομα μια λύση για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των μέτρων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network