MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιτό και τυπικό το ανακοινωθέν…

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί μετά το ναυάγιο του Κρανς Μοντάνα… Έκλεισε με λιτή και τυπική ανακοίνωση χωρίς καμία αναφορά σε επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου. Για ανοικτή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών γίνεται λόγος στο ανακοινωθέν

Advertisement

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν ξανά σχεδόν 10 μήνες μετά Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί. Η συνάντηση των δύο ηγετών έκλεισε με ένα λιτό και τυπικό ανακοινωθέν χωρίς καμία αναφορά σε αυτό για επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου ή διορισμό προσωρινού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί.

Το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί ολοκληρώθηκε στις 10:34 το βράδυ, και όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη οι δύο ηγέτες είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση δύο ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια «ανοικτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων».

Η συνάντηση των δύο ηγετών ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα.

Το Κείμενο Ανανεώνεται…

  • Δημσιογράφοι που ανέμεναν στην είσοδο του Προεδρικού ρώτησαν τον Πρόεδρο αν θα τον περιμένουν και τους απάντησε θετικά
  • Σύσκεψη στο Γραφείο του Προέδρου με τους συνεργάτες του
  • Έφτασε στο Προεδρικό ο Πρόεδρος
  • Μίνι σύσκεψη στο Προεδρικό και μετά δηλώσεις από την Κυβέρνηση
  • Λιτό και τυπικό το ανακοινωθέν… Μεγαλύτερη σε διάρκεια η συνάντηση των δύο πριν το δείπνο. Καμία αναφορά στο ανακοινωθέν για επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου
  • Ολοκληρώθηκε το δείπνο
  • Γραπτή Δήλωση Σπέχαρ. «Σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκαν και είχαν μια ειλικρινή και ανοικτή συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων σε δίωρο τετ α τετ. Ακολούθησε το δείπνο».
  • Μιάμιση ώρα διήρκησε το τετ-α-τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη  και στη συνέχεια προχώρησαν στον χώρο του δείπνου
  • Απολύτως κοινωνικό χαρακτήρα επιχείρησε από την αρχή να προσδώσει ο Μουσταφά Ακιντζί. Δεν ήθελε ούτε σημειώσεις όποτε μετέδωσε ο Alpha Κύπρου
  • Σε εξέλιξη από τις 7 η συνάντηση σε άτυπο δείπνο των δύο ηγετών
  • Το δείπνο άρχισε με κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών
  • Οι δύο ηγέτες εισήλθαν εντός της οικίας για να αρχίσει το δείπνο
  • Ακολούθησε η άφιξη του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο χώρο

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έφθασε λίγα λεπτά πριν τις 7 μ.μ. στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή της Λευκωσίας όπου βρίσκεται η οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία φιλοξενεί το αποψινό δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Από πλευράς Κυβέρνησης απορρίπτεται ότι πρόκειται για δείπνο χαμηλών προσδοκιών ωστόσο από το αποψινό τετ α τετ που πραγματοποιείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που θα σηματοδοτήσουν την άμεση επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένεται, επίσης, να θέσει το θέμα των οδοφραγμάτων, εκφράζοντας ετοιμότητα για διάνοιξη αυτού της Δερύνειας από τον Ιούνιο και του δεύτερου στο Απλίκι, από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το αποτέλεσμα του δείπνου αναμένεται να κριθεί από τη θέση Ακιντζί, αναφορικά με την αλλαγή διαδικασίας και το χρονοδιάγραμμα που ζητά για νέες συνομιλίες, αλλά και από ενδεχόμενη επιμονή στο θέμα κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και δημοσιεύθηκε χθες, ανέφερε ότι ο κύριος στόχος είναι να ξεκινήσει ξανά η διαπραγμάτευση. Επειδή όμως από τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά μέχρι τώρα έχουν μεσολαβήσει αρκετά πράγματα και η τουρκική πλευρά έχει δείξει να αμφισβητεί ακόμα και τις βασικές παραμέτρους της λύσης, αλλά και να αρνείται τη διαπραγμάτευση, αυτή η συνάντηση στο δείπνο πρέπει να θεωρείται διερευνητική, σημείωσε.

Η έκβαση του δείπνου πάντως αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να διορίσει προσωρινό απεσταλμένο του στο νησί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network