MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λίντινγκτον: Ισχυρός υποστηρικτής της λύσης η Βρετανία

Advertisement

Sponsored by exness

Η Βρετανία παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της λύσης του Κυπριακού και θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία για να βοηθήσει τους Κύπριους, ανέφερε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Advertisement

Απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Κρεγκ Γουίτακερ για τις συζητήσεις που έχει το Φόρεϊν Όφις με την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση για την επανένωση της Κύπρου, ο κύριος Λίντινγκτον ανέφερε πως υπάρχουν τακτικές επαφές τόσο με την Αθήνα όσο και με την Άγκυρα, σε διάφορα επίπεδα, ως μέρος της προσπάθειας της Βρετανίας να οικοδομήσει υποστήριξη για τη διαδικασία συνομιλιών υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

«Προσδοκούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ελλάδα και την Τουρκία για να βοηθήσουμε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους να επανενώσουν το νησί τους μέσω μίας δίκαιης και διαρκούς λύσης», ανέφερε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης.

 Παράλληλα, απαντώντας επίσης γραπτώς σε ερώτηση, η εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στη Βουλή των Λόρδων Βαρόνη Άνελεϊ διευκρίνισε ότι αντίθετα με τις αρχικές αναφορές στο νησί, οι ΗΠΑ δεν αποφάσισαν την άρση την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο.

Η βαρόνη στην ουσία αναπαρήγαγε τις διευκρινίσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ουάσινγκτον τροποποίησε το εδάφιο 1276 του Νόμου περί Εθνικής Εξουσιοδότησης Άμυνας έτσι ώστε «να απαιτείται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας να υποβάλλουν έκθεση προς το Κογκρέσο εκτιμώντας τη σχέση ασφάλειας ΗΠΑ-Κύπρου, περιλαμβανομένων των επιπτώσεων των περιορισμών στις συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζονται με την άμυνα».

Όπως συμπλήρωσε η αξιωματούχος του Φόρεϊν Όφις και πάλι επαναλαμβάνοντας την αμερικανική διευκρίνιση, «αυτό δεν επηρεάζει τους περιορισμούς στους αμερικανικούς κανονισμούς για το διεθνές εμπόριο όπλων (ITAR) στις αμυντικές συναλλαγές με την Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network