MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Σε τεταμένη ατμόσφαιρα θα γίνει νέα Διάσκεψη το Μάρτη

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε το Σάββατο ότι η Συμμαχία Πολιτών, σύντομα, θα καταθέσει πρόταση νόμου για μείωση των επιτοκίων, στα επίπεδα επιτοκίων της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, είπε ότι μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό το Μάρτη θα γίνει υπό το κράτος των τεταμένων σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας με ορατό κίνδυνο αδιεξόδου, που εξυπηρετεί την Τουρκία

Advertisement

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο περιοδείας του στην αγορά του “ΟΧΙ” στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στην ανεργία και τα ψηλά επιτόκια.

“Μέσα από το διάλογο με τους πολίτες αναδεικνύεται πιο έντονο το πρόβλημα της ανεργίας και της μείωσης των εισοδημάτων όλων των νοικοκυριών της Κύπρου”, είπε προσθέτοντας ότι “η Κυβέρνηση στην Κύπρο, δυστυχώς, αρκείται να μιλά για αριθμούς μόνο όσων δικαιούνται επίδομα ανεργίας”.

“Αυτοί οι οποίοι δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας για την Κυβέρνηση δεν θεωρούνται άνεργοι και δεν έχουν ανάγκες”, πρόσθεσε αναφέροντας “το πρόβλημα έγκειται στην αντίληψη που έχει αυτή η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση, η οποία μετρά τους δείκτες της ανεργίας ως αριθμούς και αδυνατεί να κατανοήσει ότι πίσω από αυτούς του αριθμούς, υπάρχουν ζώντες άνθρωποι και οικογένειες με ανάγκες και στερήσεις”.

“Η Κυβέρνηση ενώ μιλά για οικονομικό θαύμα δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία από την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, από την αδυναμία τόσο μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι με τα ψηλότερα επιτόκια στην ευρωζώνη, που προσφέρονται στην κυπριακή αγορά είναι αδύνατο να υπάρξει ουσιαστική αναθέρμανση της κυπριακής οικονομίας”, ανέφερε περαιτέρω.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι οφείλει να παύσει να είναι θεατής και οφείλει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να μπορέσει η ανάπτυξη να πάρει μπρος και επιστρέψει στον τόπο η ευημερία.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την Κεντρική Τράπεζα και η Κεντρική Τράπεζα πίσω από την αντίληψη ότι οι τράπεζες ρυθμίζουν από μόνες τους τα επιτόκια, συμπλήρωσε.

Ο κ. Λιλλήκας ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία Πολιτών θα καταθέσει πολύ σύντομα πρόταση νόμου, η οποία θα αποσκοπεί να οδηγήσει τις τράπεζες σε μείωση των επιτοκίων στα λογικά επίπεδα που επικρατούν στην ευρωζώνη ώστε να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Κυπριακό

Για μια ακόμα φορά το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ των υστέρων για να ενημερωθεί για την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη για σύγκληση της νέας Διάσκεψης Γενεύης 2, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας.

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική αλλαγή στην τουρκική στάση, δεν έχει επέλθει καμία ουσιαστική πρόοδος στις διακοινοτικές συνομιλίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις από τουρκικής πλευράς για διαφοροποίηση της θέσης της για να δικαιολογείται μια νέα διάσκεψη σε πολιτικό επίπεδο.

“Το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει από τη Διάσκεψη της Γενεύης και το Μοντ Πελεράν 3 είναι ή ένταση, η όξυνση που δημιουργεί η Τουρκία στις σχέσεις της με την Ελλάδα, με τις προκλήσεις της στο Αιγαίο”, συνέχισε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε επίσης ότι η νέα Διάσκεψη σε πολιτικό επίπεδο αν γίνει αρχές Μαρτίου θα λάβει χώρα σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα και συνεπώς δεν μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να αναμένει τα οποία θετικά αποτελέσματα, αντίθετα εγκυμονεί ο κίνδυνος κήρυξης αδιεξόδου που θα εξυπηρετεί τους τουρκικούς στόχους και σχεδιασμούς.

Πηγή:KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network