MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γράφει ιστορία πολιτικής αναξιοπιστίας

Advertisement

Sponsored by exness

«Μια ιστορία πολιτικής αναξιοπιστίας, αυτοαναιρέσεων και παλινδρομήσεων», γράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη συμφωνία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης που είχε με την ηγεσία της ΠΕΟ, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η νέα διάσκεψη στη Γενεύη επιβεβαιώνει τον Μουσταφά Ακιντζί ότι η διαπραγμάτευση θα είναι παράλληλη και ταυτόχρονη σε όλα τα κεφάλαια και όχι όπως ήθελε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Advertisement

Πρόσθεσε πως το πιο πιθανό η νέα διάσκεψη θα συμπέσει με τις προγραμματιζόμενες γεωτρήσεις της ΤΟΤΑΛ ΕΝΙ, κάτι που θα οδηγήσει στην άσκηση πιέσεων στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ακύρωση του ενεργειακού προγράμματος, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφύγει ο Πρόεδρος.

Ο κ. Λιλλήκας δήλωσε στη συνέχεια ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέτυχε παταγωδώς να αμφισβητήσει τον Εσπεν Μπαρθ Έιντε, καθώς μετά τη Νέα Υόρκη προκύπτει ένας αναβαθμισμένος ρόλος του Ειδικού Συμβούλου. Πρόσθεσε πως αναμένει ενημέρωση για τη μορφή που θα έχει το έγγραφο που θα ετοιμάσει ο κ. Έιντε και αν θα είναι δεσμευτικό ή αν θα συμπεριληφθεί στο νέο ψήφισμα ανανέωσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας έκανε λόγο για κινδύνους που προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για κατάλληλη προετοιμασία πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης. Όπως είπε, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο με ορατό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί επίσημα αυτή τη φορά από τον ίδιο τον ΓΓ του ΟΗΕ, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του κ. Έιντε να για τον κίνδυνο να χαρακτηρισθεί το Κυπριακό ως μη επιλύσιμο πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network