MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Η Κύπρος το ταχύτερο να διαμορφώσει εθνική στρατηγική για την ενέργεια

Advertisement

Sponsored by exness

Ως Κύπρος πρέπει το ταχύτερο δυνατό να διαμορφώσουμε μια ενιαία εθνική στρατηγική στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας

Ο κ. Λιλλήκας μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Πάνο Κελάμη στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών στην Λευκωσία, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους προγραμματισμούς και τα σχέδια της Εταιρείας.

Advertisement

“Όπως θα με έχετε ακούσει πολλές φορές να λέω”, είπε στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας, “για εμάς ως Συμμαχία Πολιτών ο τομέας της ενέργειας είναι ένας από τους πλέον ζωτικούς τομείς, με πολλές ελπίδες, στον οποίο επενδύει πολλές προσδοκίες ο κυπριακός λαός και αυτός ο τομέας εμείς θέλουμε να παραμείνει έξω από την οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση ή αντιπαράθεση.

“Στη συζήτηση που είχαμε έχω καταθέσει και την πρότασή μας και χαίρομαι που είναι στην ίδια λογική που σκέφτεται και ο κ. Κελάμης ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατό ως Κύπρος να διαμορφώσουμε μια ενιαία εθνική στρατηγική στον τομέα της ενέργειας, η οποία να καλύπτει όλους τους τομείς ”, σημείωσε.

Και γι’ αυτό, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, πέραν από το πολύ σημαντικό, καθοριστικό θα έλεγα, ρόλο που έχει να διαδραματίσει η ΑΗΚ, υπάρχουν και η ΔΕΦΑ, υπάρχει και η ΡΑΕΚ, υπάρχει το υπό συζήτηση Ταμείο Υδρογονανθράκων, όλες αυτές οι πτυχές μαζί με τις πολιτικές και τις γεωπολιτικές προεκτάσεις θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής.

Με τον ίδιο τρόπο, σημείωσε, που μπορέσαμε στο ΓΕΣΥ για παράδειγμα, σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τους αρχηγούς των κομμάτων να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική και να καταλήξουμε σε μια σύγκλιση απόψεων και ομοφωνία για να προχωρήσει το ΓΕΣΥ, με τον ίδιο τρόπο στηριζόμενοι στις προτάσεις, εναλλακτικά σενάρια στρατηγικής των εμπειρογνωμόνων, είμαι σίγουρος ότι η πολιτική ηγεσία μπορεί σε μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαμορφώσουμε αυτή την εθνική στρατηγική που θα φέρει την Κύπρο στον 21ο αιώνα με τις καλύτερες προοπτικές όχι μόνο για τις σημερινές αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

“Υπάρχουν πάρα πολλές διαστάσεις, πάρα πολλές πτυχές που χρήζουν μελέτης, δεν πρέπει να τις αφήσουμε σε πρόσκαιρους σχεδιασμούς, επιβάλλεται να έχουμε μια στρατηγική που θα μας πάρει στο μέλλον”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κελάμης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λιλλήκα για τη συνάντηση, ανέφερε ότι είναι ο τέταρτος πολιτικός αρχηγός που έχει δει τους τελευταίους τρεις μήνες.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος να πω ότι βλέπω σύγκλιση απόψεων στο θέμα της ενέργειας. Η ενέργεια είναι εθνική στρατηγική. Η Εταιρεία Υδρογονανθράκων είναι σε μια αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο και με όλους τους φορείς και τους Πανεπιστημιακούς και τη Γεωλογική Επισκόπηση Κύπρου. Με αυτές λοιπόν τις προοπτικές είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα στο θέμα της ενέργειας για την Κυπριακή Δημοκρατία”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network