MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Η ΚΔ να αξιοποιήσει προς όφελός της το αρνητικό κλίμα έναντι της Άγκυρας

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αξιοποιήσει προς όφελός της το αρνητικό κλίμα έναντι της Άγκυρας,  δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Advertisement

Σε δήλωση στα γραφεία του κόμματος ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η Συμμαχία χαιρετίζει το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εκτιμά ότι αυτό χαρακτηρίζεται από σαφήνεια και αυστηρά μηνύματα απέναντι στην Τουρκία.

“Δεδομένου ότι είναι δεσμευτικά τα συμπεράσματα, αυτό δημιουργεί πλέον ένα πλαίσιο το οποίο επιτρέπει στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις, να απαιτήσει υλοποίηση αυτών των συμπερασμάτων με τη λήψη κυρώσεων. Αυτή τη στιγμή, εντός της Ε.Ε  υπάρχει αρνητικό κλίμα απέναντι στον Ερντογάν και στην Τουρκία και αυτό ακριβώς πρέπει να αξιοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία προς όφελος της”, ανέφερε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αναμένει πως με βάση τα συμπεράσματα από τη  Σύνοδο της Βάρνας, δεν θα προκύψει κανένα όφελος για  την Τουρκία και ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στρέφονται και κατά των πολιτικών της ΕΕ που αφορούν στις πηγές και διαδρόμους ενεργειακού εφοδιασμού και στην ενεργειακή ασφάλεια.

“Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει το κυπριακό Φυσικό Αέριο θα πρέπει να συμβάλει ενεργά κι αποφασιστικά στην προστασία του δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες εξόρυξης και εκμετάλλευσης του”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network