MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Η δημόσια αμφισβήτηση Έιντε κάνει ενδεχομένως ζημιά στην εθνική μας υπόθεση 

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έπρεπε προ πολλού να ζητήσει, μέσω της διπλωματικής οδού, την αντικατάσταση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας πως η δημόσια αμφισβήτηση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Advertisement

Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αν κατέχει τα πρακτικά της Διάσκεψης να τα κοινοποιήσει στα μέλη του ΣΑ αλλά και στον κυπριακό λαό.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ο κ. Έιντε έχει προ πολλού χάσει την αξιοπιστία του και την έξωθεν καλή μαρτυρία για την αντικειμενικότητα που έπρεπε να τον χαρακτηρίζει και δικαιολογημένα ο κ. Αναστασιάδης ανησυχεί για την έκθεση γεγονότων που ο κ. Έιντε θα υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Όμως, πρόσθεσε, «ο κ. Αναστασιάδης άργησε να αντιδράσει και ο τρόπος αντίδρασης του είναι λανθασμένος, αντιπαραγωγικός και ενδεχόμενα επιζήμιος για την εθνική μας υπόθεση».

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπρεπε προ καιρού να ζητήσει τεκμηριωμένα και επίσημα από τον ΓΓ αντικατάσταση του κ. Έιντε και πως η δημόσια αμφισβήτηση και κριτική φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού ο κ. Γκουτέρες υποχρεούται να την υπερασπιστεί εκφράζοντας εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Τέτοια σοβαρά ζητήματα, σημείωσε, ρυθμίζονται δια της διπλωματικής οδού και όχι δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αναφορικά με τι έγινε στη Διάσκεψη στο Κρανς Μοντάνα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντί να απειλεί τον κ. Έιντε ότι θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά, οφείλει πρώτα να προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και την εθνική μας υπόθεση.

«Αν διαθέτει τέτοια λεπτομερή πρακτικά, το πρώτο που πρέπει να κάνει άμεσα, είναι να τα κοινοποιήσει στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κρίνουν αντικειμενικά την Έκθεση που θα τους υποβάλει ο κ. Έιντε και να μην τύχουν παραπληροφόρησης», είπε.

Παράλληλα, είπε πως και ο κυπριακός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια και κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδης, αν όντως έχει αυτά τα πρακτικά και μπορεί να τα δημοσιοποιήσει, να το πράξει. «Πρώτη προτεραιότητα όμως είναι να δώσει τα πρακτικά στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν υπερασπίζεται τον εκάστοτε αντιπρόσωπο του παρά μόνο όταν αυτός πλήττεται δημόσια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal