MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Advertisement

Sponsored by exness

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιωργος Λιλληκας δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν σε αδιέξοδο και απλά επιβεβαιώνεται αυτό το αδιέξοδο. Σε δηλώσεις στην Πάφο όπου πραγματοποιεί περιοδεία  και σχολιάζοντας όσα μεταδίδονται από την Άγκυρα για το ενδεχόμενο η Τουρκία να διορίσει Τούρκο διοικητή στα κατεχόμενα μίλησε για την εφαρμογή του σχεδίου Β από πλευράς της Άγκυρας.

Advertisement

Μετά την μεταφορά νερού και τον προγραμματισμό μεταφοράς ηλεκτρισμού , την προσαρμογή του συστήματος της λεγόμενης δημόσιας υπηρεσίας και του συστήματος δικαιοσύνης με το Τουρκικό σύστημα, συνέχισε, η Άγκυρα προχωρα και στην τελική πράξη της διοικητικής προσάρτησης των κατεχομένων.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταγγείλει την προσπάθεια προσάρτησης των κατεχομένων ζητώντας την επιβολή των ιδίων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην περίπτωση της Ρωσίας. Είπε ακόμη ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συνεδρίας του εθνικού συμβουλίου όπου θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια και να εξευρεθούν λύσεις και σχέδια δράσης για ανατροπή των Τουρκικών σχεδίων.

Ιδιαίτερα έντονος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών αναφορικά με την εφαρμογή του γενικού σχεδίου υγείας. Υπάρχει, είπε, μια οργανωμένη προσπάθεια για να μην εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ. Κάποια κόμματα, κατήγγειλε, έχουν υπαναχωρήσει και έχουν πλέον συνταυτιστεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Γιώργος Λιλληκας διαπιστώνει οπισθοδρόμηση, κατά την έκφραση του από ορισμένα κόμματα τα οποία δεν κατονόμασε. Αν επικρατήσει αυτή η κατάσταση, είπε, ο Κύπριος πολίτης θα πληρώσει πολύ σκληρό τίμημα για την υγεία του , ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες. Είναι εγκληματικό, κατέληξε, τον 21ο αιώνα η Κύπρος να είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν διαθέτει γενικό σχέδιο υγείας καλώντας όλα τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Αναφερόμενος στην περιοδεία του σε δήμους της επαρχίας είπε ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και θα πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει σε μια καταγραφή της υφιστάμενης υποδομής, να διαφανούν οι ελλείψεις και να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός για ισομερή ανάπτυξη όλων των περιοχών.

Μέσα από την επαφή του με τους πολίτες, κατέληξε, διαπιστώνει εκ νέου ότι η αγορά εξακολουθεί να είναι παγωμένη και η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση, κατέληξε, δεν έχει δώσει νέες θέσεις εργασίας και ευημερία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network