MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Αναμενόμενο το αποτέλεσμα της συνάντησης των ηγετών

Advertisement

Sponsored by exness

Αναμενόμενο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού δείπνου μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς οι στόχοι της Άγκυρας είναι ξεκάθαροι και δεν εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ο κ. Λιλλήκας είπε πως το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού δείπνου των ηγετών, για αυτούς που δεν έτρεφαν αυταπάτες ως προς τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας, ήταν αναμενόμενο.

“Ενδεχόμενα να μπορούσαν να είχαν επαναρχίσει οι συνομιλίες αλλά επί της ουσίας είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η Άγκυρα και ο Ερντογάν εκείνο που επιδιώκουν είναι είτε μια λύση τουρκικών προδιαγραφών που θα μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο, είτε σε περίπτωση που αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική, να οδηγηθεί το Κυπριακό σε αδιέξοδο”, είπε, σημειώνοντας πως η Άγκυρα έχει ξεκινήσει την εφαρμογή ενός πλάνου Β` για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και για δημιουργία των προϋποθέσεων επί του εδάφους για προσάρτηση των κατεχομένων.

Σημείωσε πως το πλάνο αυτό είναι ανεξάρτητο από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και χαρακτήρισε τραγικό κάποιοι να πιστεύουν πως μετά το δημοψήφισμα θα αλλάξει πολιτική ο Ερντογάν.

Ερωτηθείς ποια θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της δικής μας πλευράς, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει σε καταγγελία της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα και κυρίως την ΕΕ. “Στις περιπτώσεις προσάρτησης και στην περίπτωση της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, η ΕΕ είχε προχωρήσει και διατηρεί μέχρι σήμερα πολύ αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πολύ αρνητική εικόνα εντός της ΕΕ για τον Ερντογάν, ο οποίος απέδειξε και στον πιο δύσπιστο Ευρωπαίο ποιο είναι το πραγματικό επεκτατικό, επιθετικό πρόσωπο της Τουρκίας”, είπε, προσθέτοντας πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το περιβάλλον για την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Ο κ. Λιλλήκας συνέχισε λέγοντας πως μόνο όταν η κατοχή καταστεί ασύμφορη στην Τουρκία, θα μπει στον προβληματισμό κατά πόσον της συμφέρει να συνεχίσει αυτή την ακραία και αδιάλλακτη θέση, καθώς η υποχωρητικότητα και η πολιτική κατευνασμού από μέρος της κυπριακής Κυβέρνησης προς την Τουρκία δεν οδηγεί σε εξευμενισμό αλλά αντίθετα την αποθρασύνει και την οδηγεί στο να αναβαθμίζει τις απαιτήσεις της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network