MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Λιλλήκας: Αν θα υπάρχει σεβασμός της απλής αναλογικής να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Την θέση ότι αν η απόφαση που θα ληφθεί για την 56η έδρα του κοινοβουλίου θα είναι να ισχύσει η αρχή της απλής αναλογικής και η απόφαση του λαού να κατανέμει τον αριθμό των εδρών ανά κοινοβουλευτικό κόμμα, τότε αυτό θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα καταθέσει πρόταση νόμου.

Advertisement

Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνεργασία για αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, κάτι που ανέφερε ότι  το κόμμα του έχει ήδη αποδείξει έμπρακτα.

Ο κ. Λιλλήκας απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, στην Κρατική Έκθεση.
«Όσον αφορά το θέμα της έδρας θα πρέπει τα κόμματα να αποφασίσουν αλλά και οι αρμόδιοι του κράτους με ποια κριτήρια θα λαμβάνονται οι αποφάσεις και θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια έργων και λόγων», είπε.

Θα πρέπει, πρόσθεσε, «σε όλες τις περιπτώσεις η απόφαση να στηρίζεται στα ίδια κριτήρια και στις ίδιες αρχές. Να μην προσαρμόζουμε κάθε φορά τις αποφάσεις μας και τις θέσεις μας ανάλογα με το αν εξυπηρετείται το άλφα ή το βήτα κόμμα, αλλά να υπάρχει συνέπεια».

Εάν λοιπόν, σημείωσε, «η αρχή με βάση την οποία θα παρθούν αποφάσεις είναι ο σεβασμός της απλής αναλογικής και ο σεβασμός στην ουσία της απόφασης του λαού να κατανέμει τον αριθμό των εδρών ανά κοινοβουλευτικό κόμμα, αν λοιπόν αυτή είναι η αρχή με βάση την οποία θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις».

Σε ερώτηση αν η Συμμαχία θα καταθέσει κάποια πρόταση νόμου απάντησε ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου «και αν την αποδεχθούν και τα υπόλοιπα κόμματα να καθιερωθεί και στο Σύνταγμα ότι η λαϊκή βούληση θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή όπως εκφράζεται την ημέρα των εκλογών με την κατανομή των εδρών στα κόμματα».

«Οι έδρες θα ανήκουν στα κόμματα που εμπιστεύτηκε ο λαός τη δεδομένη στιγμή», σημείωσε.
Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι δεν θα ανήκουν δηλαδή σε πρόσωπα που αποχωρούν από κόμματα διευκρίνισε ότι γι αυτό ο ίδιος ανέφερε «αν η αρχή της απλής αναλογικής και της λαϊκής βούλησης θα είναι το κριτήριο θα πρέπει να ισχύει για όλες τις περιπτώσεις».

Θα στηρίξουμε πολιτικές που επιλύουν τα μεγάλα προβλήματα

Σε ερώτηση για την συνεργασία μεταξύ κομμάτων και κυβέρνησης ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «ασφαλώς υπάρχουν μεγάλα ζητήματα κι εμείς το αποδείξαμε και στην περίπτωση του ΓεΣΥ με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και πρωτοβουλίες που αναλάβαμε ως Συμμαχία Πολιτών, ότι την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων δεν την αντιμετωπίζουμε με μικροκομματικά κριτήρια».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους Υπουργούς της Κυβέρνησης και εκεί που υπάρχει πολιτική βούληση για διάλογο και όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε πνεύμα συμβιβασμού και συναίνεσης, ναι, εμείς θα στηρίξουμε πολιτικές που επιλύουν τα μεγάλα προβλήματα», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network