MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Λεμέ ΟΧΙ στα συρματοπλέγματα»… Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν με οχήματα και τρακτέρ

Advertisement

Sponsored by exness

Με πορεία διαμαρτυρίας και ψήφισμα κάτοικοι ζήτησαν να φύγει το συρματόπλεγμα από Ακάκι – Αυλώνα – Δένεια

Κάτοικοι των κοινοτήτων Ακακίου, Αυλώνας, Δένειας, Αστρομερίτη, Περιστερώνας, Κατωκοπιάς και Μάμμαρι πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου πορεία διαμαρτυρίας με οχήματα και τρακτέρ στην περιοχή των κοινοτήτων τους διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος στην ουδέτερη ζώνη και ζητώντας την απομάκρυνση του.

Advertisement

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης και φέρει τίτλο Ακάκι – Αυλώνα – Δένεια ενάντια στο συρματόπλεγμα αναφέρεται ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η απομάκρυνση των συρματοπλεγμάτων για να υπάρχει ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση πολιτών και γεωργοκτηνοτρόφων στις οικίες τους και τις περιουσίες τους.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που υπάρχουν στην ουδέτερη ζώνη, και διατυπώνουν τη θέση πως είναι ευθύνη του κράτους, των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λύσουν τα προβλήματα αυτά, χωρίς να δημιουργούνται τετελεσμένες καταστάσεις που επηρεάζουν ανεπανόρθωτα και τελεσίδικα την περιοχή.

Παρατηρούν ότι τα συρματοπλέγματα μπήκαν και θα συνεχίσουν να μπαίνουν κατά μήκος της νότιας πλευράς της ουδέτερης ζώνης στο Ακάκι, με αποτέλεσμα πολλές οικίες και πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα αγροτικής γης να εγκλωβίζονται στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ακακίου, Αυλώνας και Δένειας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ακόμα ότι καταπατούνται κατάφωρα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και μπαίνουν σε ανυπολόγιστους κινδύνους ανθρώπινες ζωές. «Η γη μας είναι η ζωή μας και η ζήση μας, την κρατήσαμε με αγώνες. και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απομακρυνθούν τα συρματοπλέγματα», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network