MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κύβος ερρίφθη από Ανώτατο! Νόμιμες οι αποκοπές μισθών στους δημοσίους

Advertisement

Sponsored by exness

O κύβος ερρίφθη από το Ανώτατο για τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων του Δημοσίου – Ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου

Η πλήρης Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου εξέδωσε τις αποφάσεις της επί των εφέσεων που καταχωρήθηκαν κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.

Advertisement

Το Aνώτατο Δικαστήριο έκρινε ως νόμιμες τις αποκοπές στους μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, η Κυβέρνηση κερδίζει αυτή τη δικαστική μάχη μετά και τις εφέσεις που υπέβαλε.

Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν ήταν ομόφωνη αλλά λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

H απόφαση της πλειοψηφίας, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, συντάχθηκε από τους Νικολάτο, και Οικονόμου,  και με αυτή συμφωνούν οι: Νικολάτος, Π., Παμπαλλής, Παναγή, Χριστοδούλου, Σταματίου, Οικονόμου, Ψαρά-Μιλτιάδου και Μαλαχτός. Ο Ναθαναήλ, ετοίμασε απόφαση μειοψηφίας και με αυτή συμφωνεί και η Πούγιουρου,  Ο Παρπαρίνος,  ετοίμασε δική του απόφαση μειοψηφίας όπως και ο Λιάτσος. Ο Γιασεμής. ετοίμασε απόφαση με το ίδιον αποτέλεσμα αλλά διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο της πλειοψηφίας.

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου

Το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε στις 29/3/2019 ως αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για αποκοπές μισθών και μειώσεις των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Οι νόμοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί διότι παραβιάζουν το άρθρο 23 του Συντάγματος που αφορά στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αφού οι αιτητές υποστήριξαν στο Δικαστήριο και δικαιώθηκαν ότι οι απολαβές αποτελούν περιουσιακό στοιχείο.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network