MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κυβέρνηση Vs ΑΚΕΛ… γύρος 1ος για το 2019

Advertisement

Sponsored by exness

Απάντηση Κυβέρνησης σε Άντρο Κυπριανού – «Ακούμε και κάποιες πολύ ατυχείς εκφράσεις. Δεν πρόκειται, όμως, να ακολουθήσουμε σε μια τέτοια λογική όξυνσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων – Η γραπτή δήλωση Προδρόμου – Ο  Γ.Γ του ΑΚΕΛ είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για πρόχειρους και λανθασμένους στο Κυπριακό

Advertisement

Στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, απάντησε με γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι «Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις φραστικές επιθέσεις του ηγέτη της Αριστεράς και την επιμονή του να αναφέρεται στο Κυπριακό χωρίς να βλέπει ούτε να κρίνει τη στάση της τουρκικής πλευράς».

«Ακούμε και κάποιες πολύ ατυχείς εκφράσεις. Δεν πρόκειται, όμως, να ακολουθήσουμε σε μια τέτοια λογική όξυνσης», προστίθεται.

Νωρίτερα, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για πρόχειρους και λανθασμένους στο Κυπριακό.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση Προδρόμου:

«Την τελευταία δεκαετία στην Κύπρο εφαρμόστηκαν και δοκιμάστηκαν δυο διαφορετικές φιλοσοφίες οικονομικής πολιτικής. Είδαμε και ο λαός έζησε πολύ επώδυνα τις πολιτικές που πενταπλασίασαν την ανεργία, που έφεραν φτώχεια και κοινωνικά παντοπωλεία και που οδηγούσαν τη χώρα σε πτώχευση.

Ευτυχώς, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες του κόσμου και σε μια διαφορετική οικονομική φιλοσοφία όλα εκείνα τα αφήσαμε πίσω. Με πολύ κόπο και με τη στήριξη και δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Βουλή, απορροφήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η ανεργία και εδώ και μερικά χρόνια έχουμε ισχυρή ανάπτυξη.

Έχουμε οικονομική πολιτική που δίνει στην Κυβέρνηση τις δυνατότητες για να προωθεί επωφελή μέτρα σε όλους τους τομείς και να αναπτύσσει και ένα δίχτυ προστασίας και κοινωνικής μέριμνας χωρίς μαύρες τρύπες. Αν και η μεγαλύτερη κοινωνική προστασία είναι η ανάπτυξη, την οποία με περαιτέρω τομές και αλλαγές πρέπει να εμπεδώσουμε και να εμβαθύνουμε.

Σήμερα μπορούμε και αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δημιουργεί η ζωή και η χώρα μας προχωρά διαρκώς μπροστά, με ανάπτυξη και με προοπτικές. Όλα δείχνουν ότι το μέλλον στα επόμενα χρόνια εξαγγέλλεται καλύτερο, αντίθετα από τότε που κάθε χρόνο η χώρα βούλιαζε περισσότερο στην κρίση χωρίς ελπίδα.

Όσον αφορά το εθνικό ζήτημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη και αντλώντας στήριξη από διεθνή ερείσματα που δημιουργούμε, προσπαθεί, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ, για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Επιδιώκει, μάλιστα, να αξιοποιήσουμε και το «Πλαίσιο Γκουτέρες», που ήταν αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής προσπάθειας του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη, με τη σημαντική στήριξη και της Ελλάδας.

Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις φραστικές επιθέσεις του ηγέτη της Αριστεράς και την επιμονή του να αναφέρεται στο Κυπριακό χωρίς να βλέπει ούτε να κρίνει τη στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία όχι μόνο δεν φαίνεται εποικοδομητική, αλλά επιδίδεται σε προσπάθειες για να κλιμακώνει την ένταση μέσω προκλητικής αδιαλλαξίας.

Ακούμε και κάποιες πολύ ατυχείς εκφράσεις. Δεν πρόκειται, όμως, να ακολουθήσουμε σε μια τέτοια λογική όξυνσης».

Τι είχε πει ο Άντρος Κυπριανού

Νωρίτερα σήμερα, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ είχε απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Μορφωτικού Συλλόγου Νεολαία Τύμπου.

Ο κ. Κυπριανού μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ειδικά στις μέρες μας που τα προβλήματα που επισώρευσε η Προεδρία Αναστασιάδη- Συναγερμού είναι έντονα και τεράστια, έχουμε ανάγκη από το παράδειγμα ανθρώπων που δεν έπαψαν ποτέ να αγωνίζονται και να προσφέρουν».

Πρόσθεσε πως «επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη η Κύπρος κατρακύλησε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας. Το ποσοστό των εργαζόμενων φτωχών, δηλαδή των νοικοκυριών με πολύ χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να αποπληρώσουν λογαριασμούς και δάνεια, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν κυριολεκτικά αλωθεί. Οι κυβερνώντες παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι μια μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δουλεύει με υποκατώτατο μισθό, με συμβόλαια και ανασφάλιστη. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους, απλώς βλέπει τους αριθμούς. Κανένα όραμα για κοινωνική πολιτική, καμία έγνοια για τους μισθούς που ακρωτηριάζονται, για τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι».

Για το Κυπριακό δήλωσε:

«Ναι, είναι γεγονός ότι η κύρια ευθύνη για τη συνέχιση της ντε φάκτο διχοτόμησης βαραίνει την Τουρκία, με τις αδιάλλακτες θέσεις που στηρίζει, την επιθετικότητα και την προκλητικότητα της.  Αυτό δεν απαλλάσσει τον κ. Αναστασιάδη για τους λανθασμένους και πρόχειρους χειρισμούς που έγιναν. Πρόσφατα παραδείγματα,  το Μοντ Πελεράν και το Κρανς Μοντανά. Δυστυχώς οι αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί του κ. Αναστασιάδη και όλη η σύγχυση που προκάλεσαν δυσκολεύουν περισσότερο τη λύση του Κυπριακού. Εκεί που είχαμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο μπροστά μας, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τώρα απαιτείται να συμφωνηθούν όροι αναφοράς».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal