MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κυβέρνηση παραιτήσου». Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι στα κατεχόμενα κατά της ακρίβειας (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι στα κατεχόμενα κατά της ακρίβειας – Με αίτημα την παραίτηση της «κυβέρνησης»

«Όχι στη φτώχεια» και «Κυβέρνηση παραιτήσου» φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές στα κατεχόμενα, στην μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών που έγινε με την συμμετοχή 20 συνδικάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων και την στήριξη πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων και οργανώσεων.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εργασιακή ζωή σήμερα σταμάτησε σε ιδιωτικό και «δημόσιο» τομέα και χιλιάδες εργαζόμενοι από όλες τις πόλεις συγκεντρώθηκαν στην Λευκωσία και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις αυξήσεις, την ακρίβεια και την πολιτική της «κυβέρνησης», με κατάληξη το «πρωθυπουργικό γραφείο» όπου είχαν στηθεί από χθες οδοφράγματα και υπήρχε ισχυρή «αστυνομική» δύναμη.

Δείτε εικόνες που δημοσιεύει η Yeni Duzen

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό τίτλο «Όχι στην κοινωνική εξαφάνιση και τη φτώχεια». Στήριξη στην παναπεργία και την διαμαρτυρία εξέφρασε το αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ που ήταν παρόν με την ηγεσία και «βουλευτές» του. Παρόν ήταν και το ΚΛ με την ηγεσία του. Εκεί βρισκόταν επίσης το ΚΚΔ, ο Δρόμος Ανεξαρτησίας και η Αριστερή κίνηση.

Τα «δημόσια» σχολεία σήμερα και τα «κρατικά» νοσοκομεία ήταν κλειστά λόγω απεργίας. Κλειστοί ήταν σήμερα και οι “δήμοι” στα κατεχόμενα αφού η συντεχνία των εργαζομένων τους συμμετείχε και στην απεργία και στην διαμαρτυρία.

Στην πορεία ήταν και νεαρά άτομα ενώ κάποιοι κρατούσαν κατσαρόλες και τις χτυπούσαν ρυθμικά. Υπήρξαν αρκετά σημεία εκκίνησης στην κατεχόμενη Λευκωσία αλλά όλες οι πορείες κατέληξαν μπροστά από την «πρωθυπουργία».

Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κυβέρνηση παραιτήσου», «Θα κερδίσουμε αντιστεκόμενοι», «Ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη».

Μιλώντας εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων» υπαλλήλων KTAMS, Γκιουβέν Μπενγκιχάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμμετοχή και τον παλμό, λέγοντας ότι όσοι δεν αντέχουν αυτό το πλήθος μπλοκάρουν τα τηλέφωνα και το ίντερνετ (ΣΣ: υπήρξαν προβλήματα με τα κινητά τηλέφωνα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης). «Δεν υπάρχει φόβος όπως αυτών που έχουν πουλήσει τον λαό. Είμαστε στον δρόμο για να διαδηλώσουμε για τις αυξήσεις, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Με τις αυξήσεις της «κυβέρνησης» Σουτσιούογλου και τις κομματικές αποφάσεις, πρόσθεσε, η «χώρα» οδηγείται στο σκοτάδι. Αυτοί που έλεγαν ‘βαδίζουμε στο μέλλον` έχουν οδηγήσει τον κόσμο να κάθεται στο σκοτάδι μ’ ένα κερί και να είναι σκεπασμένος με μια κουβέρτα, πρόσθεσε.

Επαναστατούμε, είπε ο Μπενγκιχάν, στην νοοτροπία που βάζει απάνθρωπες αυξήσεις, οδηγεί στην κοινωνική εξαφάνιση, πιστεύει ότι η μπίρα είναι πιο φτηνή από το γάλα και όταν ο τόπος καίγεται αυτός πάει στην Μπούρσα, εννοώντας το ταξίδι του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ στην Τουρκία και πάλι.«Δεν υπάρχει άλλη πατρίδα για εμάς. Οι Τ/κ θα ζήσουν όρθιοι μέχρι τέλους σε αυτά τα εδάφη».

Ο πρόεδρος της συντεχνίας Hür-İş είπε ότι απορρίπτουν την εξαφάνιση και την φτωχοποίηση τους, και ζήτησε να απαγορευθεί η εργασία χωρίς την οργάνωση σε συντεχνίες.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας Türk-Sen είπε ότι ακόμα και αν βρέχει, ακόμα κι αν χιονίζει, «ακόμα κι αν ρίχνει πέτρες, εμείς θα είμαστε στις πλατείες και τους δρόμους». Δεν υπάρχουν φάρμακα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, συνέχισε, «αλλά υπάρχουν θωρακισμένες μερσεντές» (ΣΣ: το αυτοκίνητο που έχει ο Ερσίν Τατάρ).

Να σημειωθεί ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν σήμερα και οι εσπεριδοκαλλιεργητές στην κατεχόμενη Μόρφου, με την συμμετοχή και άλλων τοπικών οργανώσεων. Τα τ/κ ΜΜΕ ανήρτησαν σχετική φωτογραφία και σημείωσαν την παρουσία στην εκδήλωση ενός άνδρα ντυμένου με την στολή του Spiderman.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network