MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κύριο θέμα στον τ/κ Τύπο τα Βαρώσια. «Βαρώσια Show παραμονές των εκλογών» o τίτλος της Χαβαντίς

Advertisement

Sponsored by exness

Πρωτοσέλιδα και ως κύριο θέμα ο τ/κ Τύπος καλύπτει σήμερα τη χθεσινή συζήτηση για το Βαρώσι που έγινε εντός της περίκλειστης πόλης στην παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης, αξιωματούχων της «κυβέρνησης» και άλλων πολιτικών, διπλωματών και ακαδημαϊκών.

Η «Αφρίκα» έχει τίτλο «Οι εισβολείς στα Βαρώσια» και έχει κύρια φωτογραφία μια Ε/κ γυναίκα που μετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο της περίκλειστης πόλης που έγινε χτες από τ/κ οργανώσεις και κινήματα, κρατώντας ένα λευκό μικρό πανό που γράφει στα αγγλικά «Εδώ είναι στο σπίτι μου, αφήστε με να μπω». Η εφημερίδα στο σχόλιο του πρωτοσέλιδού της αναφέρει: «Γιατί νευριάζετε όταν σας αποκαλούμε εισβολείς. Ορίστε, είστε εισβολείς! Για μια ακόμη φορά αποδείξατε ότι είστε κατακτητές. Στα Βαρώσια που τα μετατρέψατε σε ερείπια και τα λεηλατήσατε, απέμεινε να γίνει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης; Σας σφυρίζουν ακόμα και τα φίδια!»

Advertisement

Η «Αφρίκα» δεν έχει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφίες από την συζήτηση, αλλά μόνο από την εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτή που έγινε χθες το πρωί.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Στόχος μας να αποκτήσουν ζωή τα Βαρώσια» έχει στο πρωτοσέλιδο την οικογενειακή φωτογραφία που βγήκαν οι παρευρισκόμενοι με τους ομιλητές στην συζήτηση χθες εντός της περίκλειστης πόλης και προβάλλει τις δηλώσεις των Φουάτ Οκτάκι και Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

Η «Χαβαντίς» έχει τίτλο «Βαρώσια Show παραμονές των εκλογών» και γράφει ότι η «πρωτοβουλία για τα Βαρώσια», μπήκε ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας με την στήριξη της Τουρκίας και πως ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Τουρκίας, τόνισε ότι τα Βαρώσια θα ανοίξουν. Από την ομιλία του κ. Οκτάι η εφημερίδα σημειώνει τις αναφορές του ότι η περίκλειστη πόλη είναι έδαφος του ψευδοκράτους, δεν πρόκειται περί κουβέντας για το άνοιγμα, θα συμβάλει στην «κοινωνική ειρήνη» και θα διασφαλίσουν τα ατομικά δικαιώματα.

Αναφέρει επίσης πρωτοσέλιδα, το σχόλιο του Μουσταφά Ακιντζί για την χρονική συγκυρία της εν λόγω εκδήλωσης πριν από τις «προεδρικές εκλογές».

Η «Κίπρις» με τίτλο «Τα Βαρώσια είναι έδαφος της ΤΔΒΚ» προτάσσει την ομιλία του Τούρκου Αντιπροέδρου στην εκδήλωση και το ότι «από τα κλειστά Βαρώσια, το ‘κλειστά’ πρέπει να αρθεί», αλλά και την ομιλία του «πρωθυπουργού» Τατάρ ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να κάνουμε την οικονομία να κερδίσει».

Η «Γενί Ντουζέν» έχει την φωτογραφία από την εκδήλωση με τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους και από κάτω την Ε/κ γυναίκα που κρατά το πανό με την αναφορά στο σπίτι της που είναι στο Βαρώσια, αλλά και μια άλλη γυναίκα που μιλάει έντονα με έναν «αστυνομικό» στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των Τ/κ. Η εφημερίδα έχει τίτλο «’Κλειστό’ άνοιγμα» κάνοντας λογοπαίγνιο με την λέξη κλειστά και την λέξη πρωτοβουλία/άνοιγμα στα τούρκικα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network