MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κύπρος στην… κατάψυξη! Βροχές, χιόνια, άνεμοι

Advertisement

Sponsored by exness

Στην «κατάψυξη» και σήμερα η Κύπρος – Έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Κύπρο – Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χιόνια στα ορεινά

Advertisement

Βροχές, καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι συνθέτουν και σήμερα το σκηνικό του καιρού, με την Κύπρο να παραμένει σε κλοιό βαρυχειμωνιάς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ισχυροί 5 και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και αργότερα πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη στα ανατολικά, µέχρι ταραγµένη στα νότια παράλια και ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Συσσώρευση νερού στους αυτοκινητόδρομους Λεμεσού – Λευκωσίας και Λάρνακας – Λευκωσίας, ιδιαίτερα στις περιοχές Πέρα Χωρίου Νήσου και Λατσιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.

Περαιτέρω, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στις περιοχές αυτές, η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς στο οδικό δίκτυο είναι περιορισμένη.

Στην επαρχία Πάφου, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στο δρόμο Γαλαταριάς – Παλαιάς Πενταλιάς, προς τη Μονή Παναγίας του Σίντη.

Κλειστοί για την τροχαία κυκλοφορία είναι ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμαργέτη, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή, ο δρόμος Νατά – Επισκοπής λόγω υπερχείλισης ποταμού, καθώς και ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερός. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί, είναι οι δρόμοι στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Τροόδους, λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών, ενώ στην περιοχή Τροόδους επικρατεί ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περιορισμένη.

Ιδιαίτερα ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς και Κακοπετριάς – Καρβουνά, λόγω βροχόπτωσης.

Στην πλατεία Τροόδους, το ύψος των χιονιών είναι 15 εκατοστόμετρα και στην κορυφή του Ολύμπου το ύψος των χιονιών είναι 25 εκατοστόμετρα.

Καλούνται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Προσοχή στο δρόμο!

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων πολλοί δρόμοι είναι επικίνδυνοι και η Αστυνομία συνιστά προσοχή στους οδηγούς.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όλους όσοι θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, αφού λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω παγετού στις ορεινές περιοχές, οι δρόμοι σε διάφορες περιοχές είναι ολισθηροί, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε δρόμους στα ορεινά.

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε το βράδυ, στο δρόμο Γουρρίου – Φαρμακά, στην επαρχία Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η μία λωρίδα του δρόμου, στην κατεύθυνση προς Φαρμακά. Το σημείο του δρόμου έχει σηματοδοτηθεί.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σημειώθηκαν επίσης σε διάφορα σημεία στους δρόμους Γεράσας – Καλού Χωριού και Καλού Χωριού – Αγρού στην επαρχία Λεμεσού.

Λόγω παγετού, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Τροοδιτίσσης – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού είναι επικίνδυνα ολισθηροί.

Οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς και Κακοπετριάς – Καρβουνά είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί λόγω βροχόπτωσης.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κυκλοφορία είναι ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμαργέτη, λόγω υπερχείλιση του ποταμού Ζυριπιλλή και ο δρόμος Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερός. Περαιτέρω, το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού είναι κλειστό.

Πτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία στους δρόμους Χαλέτρια – Κελοκεδάρα – Αρμίνου – Φιλούσα και Αγίου Νικολάου – Καμινάρια.

Λόγω λάσπης στο οδόστρωμα οι δρόμοι Σαλαμιού – Πραιτώρι και Κιδάσι – Μαντρειά – Πλατρών, είναι ολισθηροί, ενώ στις εν λόγω περιοχές επικρατεί πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Στο οδικό δίκτυο των πόλεων, δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε προβλήματα, πέραν της αναμενόμενης αυξημένης τροχαίας κίνησης τις πρωινές ώρες.

 

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και βράχων στην Πάφο

Ακραία καιρικά φαινόμενα έκαναν από χθες το απόγευμα την εμφάνιση τους στην Πάφο. Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο παρουσίασε μικρά προβλήματα.

Κλειστοί για την τροχαία κίνηση παρέμειναν οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμαργέτης λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και ο δρόμος Γαλαριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού.

Επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και βράχων είχαν καταστεί οι δρόμοι Χολετριών – Κελοκεδάρων – Αρμίνου – Φιλούσας, Αγίου Νικολάου – Καμιναριών.

Στο μεταξύ από χθες το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου, από το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου και του μικρού καταρράκτη της Εγκλείστρας.

Εικόνες από Καιρόφιλοι Κύπρου/KitasWeather

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network