MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κύπρος σε βαρυχειμωνιά… Καταιγίδες, χαλάζι, χιόνια και δρόμοι ποτάμια (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Κύπρο – Καταιγίδες, χαλαζόπτωση και χιόνια στο Τρόοδος – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο – Επί ποδός η Πυροσβεστική – Κεραυνός άφησε χωρίς ρεύμα χωριά στη Λάρνακα

Advertisement

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές ανά το παγκύπριο.

Έντονη βροχόπτωση και ανά διαστήματα χαλαζόπτωση ακόμη και σε κεντρικές περιοχές πόλεων.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ο κυκλικός κόμβος της Αγίας Φύλας έχει μετατραπεί σε ποτάμι. Δείτε βίντεο από την ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου».

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ. Το επίπεδο επικινδυνότητας είναι στο Κίτρινο με ισχύ μέχρι τις 22.00.

Την ίδια στιγμή στο Τρόοδος η χιονόπτωση συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με τον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής στην κορυφή το χιόνι ξεπέρασε τα 25 εκατοστά.

Βίντεο από την ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου»

Επί ποδός η Πυροσβεστική

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστική κ. Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι επί του παρόντος δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν λόγω των συνθηκών.

Κεραυνός άφησε χωρίς ρεύμα χωριά στη Λάρνακα

Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση λόγω των καιρικών φαινομένων προέκυψε σε χωριά σε Λάρνακα και Λεμεσό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα χωριά Ασγάτα, Λάνεια, Μαρί, Χοιροκοιτία, Μαρώνι , Καλαβασό και Καλό Χωριό Λάρνακας.

Μιλώντας στη Cyprus Times η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε πως το πρόβλημα προέκυψε όταν κεραυνός χτύπησε σε αλεξικέραυνο της ΑΗΚ στην Ασγάτα προκαλώντας βλάβη στον εξοπλισμό. Αμέσως έσπευσαν συνεργεία της ΑΗΚ όπου εργάζονται για επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ, ενώ νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή, από το απόγευμα της Πέμπτης.

Το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα με το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης σε περίπτωση καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Απόψε, αρχικά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Από το βράδυ όμως ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ ενώ από το βράδυ, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης ενώ από το βράδυ τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το Σάββατο αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ από το βράδυ τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά. Την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις αρχικά θα δώσουν τοπικές βροχές ενώ σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network