MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κύπρος και Ιορδανία υπέγραψαν συμφωνία για κατάργηση βίζας

Advertisement

Sponsored by exness

Κύπρος και Ιορδανία υπέγραψαν την Παρασκευή στη Λευκωσία Συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης εισόδου για τους κατόχους διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων, και Πρόγραμμα Συνεργασίας στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού για την περίοδο 2017-2020.

Τη Συμφωνία και το Πρόγραμμα Συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας  Nasser Judeh, στο πλαίσιο επίσκεψης του Ιορδανού Υπουργού στην Κύπρο.

Advertisement

Οι δύο Υπουργοί είχαν το πρωί κατ’ ιδίαν συνάντηση και, ακολούθως, προήδρευσαν διαβουλεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιορδανό ομόλογό του για τις εξελίξεις στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Παράλληλα, εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις, τα επόμενα βήματα για την τριμερή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, καθώς και άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στις δηλώσεις του αργότερα, ο κ. Judeh εξέφρασε ικανοποίηση για την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον κ. Κασουλίδη σε σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό και τις συναντήσεις τον Ιανουάριο στη Γενεύη, κάνοντας λόγο για “μεγάλες προσδοκίες”. Σημείωσε πως το Κυπριακό είναι ένα πολύπλοκο θέμα αλλά υπάρχει η δέσμευση για να υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα εξέφρασε εκτίμηση για τη θετική συμβολή της Κύπρου σε αυτό το μέρος του κόσμου, σημειώνοντας πως η Κύπρος είναι εξαιρετικά σημαντική μέσα στην ΕΕ και στη διεθνή σκηνή”, ενώ αναφερόμενος στην τριμερή συνεργασία των δυο χωρών και της Ελλάδας είπε πως ελπίζουν να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό μια υπουργική συνάντηση που θα οδηγήσει σε μια Σύνοδο Κορυφής των τριών χωρών.

Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον Ιορδανό Υπουργό για τις πρόσφατες εξελίξεις στη διαπραγματευτική διαδικασία, και πως έγινε ανασκόπηση των επόμενων βημάτων για την ανάπτυξη της τριμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, την Ιορδανία και την Ελλάδα.

Αργότερα, σήμερα οι δυο Υπουργοί θα τελέσουν τα εγκαίνια της νέας Πρεσβείας του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network